Match.com
StoryEditor

Osamelá žaba už 10 rokov hľadá partnerku. Má profil na zoznamke

14.02.2018, 09:45
Autor:
ČTKČTKsansan
Desaťročný Romeo, žabiak druhu Telmatobius yuracare (Telmatobius yuracare), márne kvákaním vábi samičku.

Pri hľadaní jeho Julie mu pomáha aj jedna z bolívijských internetových zoznamiek, ktorá pre neho založila profilovú stránku s fotografiou a dôležitými informáciami.

"Som doslova posledný z môjho druhu. Najlepšie noci pre mňa sú, keď len chillujem doma a zábavam sa pozorovaním vôd okolo mňa. Potrebujem len ďalšieho druha ako som ja, inak môj život, ako ho poznáme, skončil," píše sa na profile.

Vedci medzitým prehľadávajú riečky a potôčiky v nádeji, že nájdu samičku, s ktorej pomocou by mohli začať program umelého odchovu. "Nevzdávame sa nádeje," povedal agentúre AFP ochranár Arturo Muñoz.

Ochrancovia prírody ale musia hľadať rýchlo, pretože tento druh žiab - telmatobius yuracare - sa často dožijú sotva 15 rokov. To znamená, že Romeo, ktorý sa nachádza v nádrži Prírodovedného múzea v meste Cochabamba, už má len nejakých päť rokov, ak má zachrániť svoj druh pred vyhynutím.

menuLevel = 2, menuRoute = science/biologia-a-chemia, menuAlias = biologia-a-chemia, menuRouteLevel0 = science, homepage = false
26. apríl 2024 14:04