StoryEditor

Gyurcsány: Dôvodom bruselského fiaska neboli peniaze, ale neistota

21.06.2005, 14:42
Autor:
TASRTASR

Dôvodom neúspechu bruselského summitu šéfov krajín Európskej únie neboli peniaze, ale neistota citeľná v členských krajinách. Povedal to dnes v pravidelnej relácii maďarského verejnoprávneho rozhlasu Magyar Rádió premiér Ferenc Gyurcsány.
Podľa jeho slov sa predsedovia vlád v niektorých členských krajinách zľakli od atmosféry, ktorá bola badateľná vo Francúzsku alebo v Holandsku, a cítiac narastajúcu neistotu nemali potrebnú odvahu k dohode. Gyurcsány nazval vzniknutú situáciu ako krízovú, ale ako konštatoval, nedomnieva sa, že únia zanikne. Poznamenal, že prinajhoršom nastane dlhšie obdobie váhania a zvažovania, ktorým smerom postupovať ďalej.
Neúspešný summit priamo pre Maďarov žijúcich v Maďarsku a za hranicami neznamená podľa ministerského predsedu nič, lebo pozície Maďarska dosiahnuté predtým nikto nespochybnil. "S touto úrovňou podpory Maďarsko patrí medzi najlepšie účinkujúce krajiny, na čo je možné stavať a plánovať po roku 2007," dodal Gyurcsány.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
18. máj 2024 11:58