StoryEditor

Chirac ustúpil a oznámil zmenu pracovného zákona

10.04.2006, 11:44
Autor:
SITASITA

Francúzsky prezident Jacques Chirac sa podvolil intenzívnemu tlaku študentov a odborov a v pondelok ohlásil plán na zmenu sporného zákona o prvom zamestnaní, ktorý vyvolal masívne protesty a štrajky po celom Francúzsku. Prezidentov úrad oznámil, že zákon o prvom zamestnaní, ktorý zamestnávateľom uľahčoval prepúšťanie mladých ľudí pod 26 rokov, nahradí nový zákon zohľadňujúci mladých ľudí z problémových oblastí.
Prezident Chirac sa v pondelok ráno stretol v Elyzejskom paláci s premiérom Dominiquom de Villepinom, aby rokovali o novom znení pracovného zákona. Na rokovaniach sa zúčastnili aj minister vnútra Nicolas Sarkozy, minister sociálnych vecí Jean-Louis Borloo a minister práce Gérard Larcher.
Francúzsky premiér Dominique de Villepin ľutuje, že nový zákon o prvom zamestnaní získal vo verejnosti slabú podporu. Vyhlásil to v pondelok, krátko po tom, ako prezident Chirac ustúpil tlaku demonštrantov a oznámil prípravu zmien v zákone. Ako Villepin uviedol, cieľom zákona malo byť zníženie vysokej nezamestnanosti medzi mládežou. "Toto každý nepochopil, je mi ľúto, že to musím povedať," povedal premiér.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
15. máj 2024 01:15