StoryEditor

Abramovič chce väčšinu v Máleve

01.08.2005, 00:00
Autor:
TASRTASR

Ruský podnikateľ Boris Abramovič počíta s tým, že ním kontrolovanej skupine Airbrigde sa s najväčšou pravdepodobnosťou podarí získať väčšinový podiel v maďarských leteckej spoločnosti Málev.
Ako v piatok informovali maďarské médiá s odvolaním sa na ruský ekonomický denník Kommersant, ruský podnikateľ a miliardár Abramovič pricestuje už v priebehu tohto týždňa na rokovania do Budapešti. "Dňa 15. augusta podpíšeme dohodu o kúpe ponúkaných 99,95 percenta maďarského leteckého prepravcu Málevu," uviedol údajne Boris Abramovič.
Maďarský Štátny privatizačný úrad (ÁPV) chcel zverejniť, kto bude budúcim vlastníkom leteckej spoločnosti, až v septembri. Podľa maďarských internetových novín FigyelöNet ÁPV najnovšie uviedol, že najskôr chce s ruským podnikateľom rokovať. V prípade, že nedospejú k výsledku, hodlá privatizačný úrad ďalej rokovať s druhým uchádzačom, maďarsko-poľskou skupinou Aviation Solution. Tretí uchádzač o kúpu prepravcu Málev, spoločnosť Transantlantic Aviation, prednedávnom zo súťaže odstúpil.
Skupinu Aviation Solution tvoria okrem maďarských spoločností poľské aerolínie LOT. V maďarsko-ruskej skupine Airbridge je päť ruských leteckých spoločností, vrátane Abramovičovej Krasair -- štvrté najväčšie aerolínie v Rusku. Abramovič chce urobiť z Budapešti predmostie pre lety z Ruskej federácie do štátov Európskej únie. Informovala o tom agentúra DPA.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
10. máj 2024 22:00