StoryEditor

Zo Schwechatu lieta čoraz viac ľudí

15.06.2006, 00:00
Autor:
SITASITA

Pozitívny trend v rozvoji dopravy na viedenskom letisku Flughafen Wien pokračoval aj v máji, keď letisko evidovalo nárast počtu pasažierov o šesť percent. Jeho bránami tak prešlo viac ako jeden a pol milióna cestujúcich. Na porovnanie -- toľko pasažierov odbaví bratislavské letisko za celý rok.
Viedenské letisko zaznamenalo v máji takmer trojpercentný nárast počtu štartov a pristátí na 21 135. Najväčší nárast počtu pasažierov, o pätnásť percent, sa pritom v piatom mesiaci tohto roka prejavil pri cestujúcich, ktorí leteli na Blízky východ. Počet tranzitných pasažierov vzrástol medziročne o 6,8 percenta na 490-tisíc osôb a objem carga sa zvýšil takmer o štvrtinu na 23,4 tisíca ton. Vyplýva to z údajov zverejnených letiskom.
Letisko Schwechat je spolu s rakúskou Raiffeisen Zentralbank a finančnou skupinou Penta v konzorciu TwoOne, ktoré by malo získať dve tretiny akcií bratislavského a košického letiska. K akvizícii sa ešte musí vyjadriť protimonopolný úrad.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
16. máj 2024 01:18