StoryEditor

Majetkové priznania: Odovzdaných len asi 20 %

14.03.2006, 12:35
Autor:
TASRTASR
Dva týždne pred uplynutím termínu asi 20 percent verejných funkcionárov odovzdalo parlamentu majetkové priznanie za uplynulý rok. Do 31. marca ho musí odovzdať vyše 500 verejných funkcionárov.

Dva týždne pred uplynutím termínu asi 20 percent verejných funkcionárov odovzdalo parlamentnému výboru pre nezlučiteľnosť funkcií majetkové priznanie za uplynulý rok. Do 31. marca ho musí odovzdať vyše 500 verejných funkcionárov.
V písomnej podobe ho musia doručiť spomínanému výboru, kde dnes TASR potvrdili aj informáciu o doteraz podaných priznaniach. Verejní funkcionári podávajú oznámenie o funkciách, zamestnaní, činnosti a majetkových pomeroch.
Na verejných funkcionárov sa vzťahuje ústavný zákon o ochrane verejného záujmu pri výkone funkcií verejných funkcionárov. K poslednému marcovému dňu musí výboru podať oznámenie o pomeroch prezident SR, poslanci NR SR, členovia vlády, vedúci ústredných orgánov štátnej správy, ktorí nie sú členmi vlády; sudcovia Ústavného súdu SR, predseda a podpredsedovia Najvyššieho súdu SR, členovia Súdnej rady SR, generálny prokurátor, verejný ochranca práv, predseda a podpredsedovia Najvyššieho kontrolného úradu SR, štátni tajomníci, náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR, riaditeľ SIS, členovia Bankovej rady NBS, predseda a podpredsedovia Úradu na ochranu osobných údajov, štatutári a členovia štatutárnych orgánov STV, SRo, Sociálnej poisťovne a Všeobecnej zdravotnej poisťovne, generálny riaditeľ TASR, členovia Rady pre vysielanie a retransmisiu a riaditeľ kancelárie, členovia Rady STV a Rady SRo, predseda Telekomunikačného úradu SR, predseda Poštového úradu ako aj predseda a podpredsedovia Poštového regulačného úradu.
Priznanie podávajú aj zástupcovia štátu v štatutárnych orgánoch spoločností so stopercentnou majetkovou účasťou štátu, riaditelia štátnych podnikov a členovia dozornej rady štátneho podniku, ktorých do funkcií ustanovuje štát, generálny riaditeľ Daňového riaditeľstva SR, predseda správnej rady Ústavu pamäti národa, generálny riaditeľ Železníc SR, členovia štatutárneho orgánu Exportno-importnej banky SR, predseda Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou a členovia výkonného výboru Fondu národného majetku SR.
Predsedovia a poslanci VÚC majetkové priznanie podávajú zastupiteľstvu samosprávneho kraja. Starostovia obcí, poslanci mestských zastupiteľstiev a zastupiteľstiev mestských častí v Bratislave a Košiciach ich musia odovzdať svojmu obecnému zastupiteľstvu a rektori verejných vysokých škôl akademického senátu príslušnej verejnej vysokej školy.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
29. apríl 2024 04:02