StoryEditor

Na obnovu SNG zvíťazil návrh Martina Kusého a Pavla Paňáka

12.07.2005, 18:42
Autor:
TASRTASR

Martin Kusý a Pavol Paňák zo spoločnosti Architekti BKPŠ, spol. s.r.o., vyhrali súťaž ideových návrhov na rekonštrukciu a modernizáciu areálu budov Slovenskej národnej galérie (SNG) v Bratislave - administratívna budova, Vodné kasárne a Premostenie Vodných kasární.
"Víťazný návrh vyberala osemčlenná porota z deviatich návrhov na základe troch hlavných kritérií - architektúra, hospodárnosť, konštrukčná reálnosť," uviedol dnes na tlačovej konferencií predseda poroty Gustav Peich z Rakúska. Víťazný návrh spĺňal aj ďalšie kritérium, a to zachovanie posolstva Vladimíra Dedečka.
Dokonca roka by mala byť vypracovaná projektová dokumentácia, potom vyhlásená súťaž na verejné obstarávanie na dodávateľa stavby. V ďalšom roku by sa malo začať s rekonštrukciou budovy.
Na vypracovanie projektovej dokumentácie Ministerstvo kultúry SR vyčlenilo SNG 30 miliónov korún. Ďalšie financovanie závisí od prideľovania financií MK. Pred piatimi rokmi sa na rekonštrukciu areálu odhadovala suma okolo 400 až 450 miliónov korún, Andrej Zmeček z MK SR však predpokladá jej nárast.
Martin Kusý a Pavol Paňák spolupracujú vyše 30 rokov. Sú autormi mnohých projektov, medzi iným aj projektu Novostavby SND na Pribinovej ulici spolu s Petrom Bauerom.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
11. máj 2024 14:22