StoryEditor

Opozičné strany dostali ponuku podieľať sa na kontrole SPF

01.12.2007, 16:34
Autor:
TASRTASR
Opozičné strany dostali v piatok 30. novembra ponuku podieľať sa na kontrolnom mechanizme Slovenského pozemkového fondu (SPF). Uviedol to dnes v diskusnej relácii Slovenského rozhlasu Sobotné dialógy podpredseda ĽS-HZDS Milan Urbáni.

"V piatok opozičné strany dostali ponuku podieľať sa na kontrolnom mechanizme, čiže dajte nápady a námietky, ako by sme mali urobiť kontrolný mechanizmus," vyzval Urbáni počas relácie predsedu SMK Pála Csákyho.

Ten poznamenal, že zatiaľ čo pred týždňom sa hovorilo o tom, že SPF treba dať pod správu Národnej rady SR, pred dvoma dňami sa už hovorilo, že bude spadať pod ministerku pôdohospodárstva Zdenku Kramplovú. "Každý pritom vie, že to bude riadiť možno cez telefón, možno cez iné spôsoby pán Vladimír Mečiar," uviedol Csáky. Rovnako zaujímavé je podľa neho aj to, ako sa menil v súvislosti s kontrolou SPF aj slovník premiéra Roberta Fica. "Samotný premiér pred časom hovoril, že je to zlodejčina a teraz sa zdá, že v noci, v stredu 28. novembra na koaličných rokovaniach, ste sa zhodli na tom, že ty sa nebudeš dívať na moje prsty, ja na tvoje," konštatoval Csáky.

Podľa podpredsedu hnutia Urbániho SPF nemal v posledných rokoch dobré mechanizmy kontroly a treba jednoznačne pripraviť nový, lepší zákon. Rovnako treba počkať na výsledky vyšetrovacích orgánov.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
11. máj 2024 02:25