StoryEditor

Japonská firma otvorí závod v Krupine

19.02.2007, 23:00
Autor:
TASRTASR

Japonská spoločnosť Brother Industries plánuje v Krupine uviesť v júli do prevádzky závod na výrobu recyklovaných a nových tonerových kaziet. V prvej etape do konca tohto roka predpokladá zamestnať asi sto ľudí a po plnom nábehu produkcie do konca roku 2009 ich počet strojnásobiť.
Do závodu chcú Japonci investovať asi tri milióny eur, čo je v prepočte 102,8 milióna korún. Krupinský závod, ktorý plánuje v tomto roku dosiahnuť obrat 150 miliónov korún, budujú podľa informácií jeho riaditeľa Franka Pipkina na mieste niekdajšej Krupinskej mliekarne.
Rekonštrukčné práce pôvodného areálu sa začali v auguste 2006 a prestavbu plánujú ukončiť tento rok v marci. Časť hnedej zóny prispôsobia novej výrobe, časť postavia nanovo. "Doteraz sme už uskutočnili niekoľko výberových konaní zamestnancov, ktoré stále prebiehajú. Momentálne robíme nábor zamestnancov do riadiacich pozícií," hovorí Pipkin.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
14. máj 2024 01:16