StoryEditor

O panej, čo mi vstúpila do sna

12.12.2013, 23:00

Niekedy sa mi sníva, že lietam, inokedy že nemám v skrini čo na seba, minule sa mi snívalo, že sa mi pokazili všetky zuby. Veľmi nepríjemný sen. Namiesto zubov mi labilne z ďasien viseli len zhnité škrupinky. V ten deň, keď som sa ráno zobudila po dentálnej traume, som navštívila starú mamu v zariadení pre seniorov. Väčšina obyvateľov tam nevie, aký je deň, rok a kto vlastne sú. Jedna taká pani mi v spoločenskej miestnosti raz oznámila, že som už zmeškala spoj, ktorý tam v strede priestoru pravidelne stáva. V to popoludnie však prišla za mnou a povedala mi:„Veľmi škaredo sa vám tie zuby pokazili, a tak hneď a rýchlo. Máte dobrého zubára?“ Pod dojmami svojho sna som ostala pomerne zaskočená. Tá pani sa na mňa asi niekde na nejakej niti časopriestorov v noci napojila. V duchu som sa jej hlboko uklonila a bolo mi z toho vtipno.

Aj v programe National Geographic minule pán fyzik riešil, že existujú paralelné vesmíry, že sa dokonca dá cestovať v čase, len naše 3 D vnímanie to nedokáže úplne uchopiť a vstrebať. Vraj nám po byte môžu chodiť dinosaury, len ich nevnímame, lebo ten iný vesmír má iné energetické zloženie, vibrácie, ktoré nevnímame rovnako... Ako keď nepočujeme to, čo počuje kamarát netopier. Možno tam niekedy cestujeme, keď snívame. Existenciu takýchto vesmírov by som vedela dokázať aj ja, lebo som presvedčená, že ponožky z mojej práčky musí kradnúť nejaká cudzia sila v zastúpení škriatkov, ktorí v ponožkách prezimujú.

Na Islande je verejná doprava prispôsobená elfom, tak prečo počas Vianoc trochu slobodnejšie nevstúpiť do rozprávok aj u nás. A keď na ne aj neveríte, tak sa aspoň môžete vrátiť do detstva a prestať veriť tej rozprávke, ktorá sa definuje ako dôležitý svet s dôležitými informáciami, diskusiami, médiami, rozhodnutiami a inými ilúziami o našej „dôležitej“ existencii. A keď vás ani toto neosloví, lebo ste fanúšikom svojho nadpriemerného, ale stále len 3 D rácia, tak aspoň berte pánov fyzikov na čele s Einsteinom vážne. Predstavte si ten paralelný vesmír, v ktorom darčeky už dávno rozdali a chystajú sa na Veľkú noc. Takže žiaden predvianočný zhon, všetko je v pohode a aj tak úplne inak. Einstein vedel, prečo vyplazuje jazyk. Nabudúce mi o ňom určite pani v domove dôchodcov porozpráva.

Adela Banášová rozhlasová a televízna moderátorka

01 - Modified: 2005-10-21 06:29:00 - Feat.: 0 - Title: Lintner mal podľa Mečiara dostať od Ruska dva milióny na byt
01 - Modified: 2024-05-06 11:50:00 - Feat.: - Title: Chorvátsko nasadilo bič na nezodpovedných vodičov. Nové radary netrestajú iba rýchlosť 02 - Modified: 2024-05-05 15:00:51 - Feat.: - Title: Na časti D2 za Kútmi smerom do Bratislavy bude prejazdný len jeden pruh 03 - Modified: 2024-05-02 22:00:00 - Feat.: - Title: Rysuje sa konečný účet za našu najdrahšiu diaľnicu. Každý kilometer tunela vyjde na 100 miliónov eur 04 - Modified: 2024-05-02 11:50:00 - Feat.: - Title: Stopka pre inváziu čínskych elektromobilov: EÚ by musela uvaliť mimoriadne vysoké clá 05 - Modified: 2024-04-30 07:46:35 - Feat.: - Title: V tomto roku pribudne málo diaľnic, aj tie sú ohrozené. Na severe sú termíny neisté, množia sa problémy
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
08. máj 2024 15:04