StoryEditor

Spolupráca s jedinečným projektom na Slovensku. Mladý vedec teraz mieri na slávny Oxford

24.08.2017, 16:15
Autor:
sansan
Mladý Humenčan Jaroslav Varchala pomáha svojím programom dať študentom pred maturitou to, čo ich škola nestíha. V súčasnosti sa chystá na známu univerzitu v anglickom Oxforde. 

Ešte ako študent biofyziky na Univerzite Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach založil ročné programy pre stredoškolákov v Humennom a v Košiciach.

Spolupracoval na nich aj s jedinečným projektom na Slovensku - Kolégiom Antona Neuwirtha. To vychováva mladých ľudí v duchu kultúrneho odkazu západnej civilizácie. K týmto dvom takzvaným stredoškolským kolégiám pribudne v septembri ešte jedno, v meste Prešov.    

Počas doktorandského štúdia na Technologickom inštitúte vo švajčiarskom Lausanne sa tiež podieľal na výskume rakovinových liečiv. Jaroslav Varchola

​A teraz bude ako jediný Slovák na prestížnom Oxforde jeden rok študovať master program Philosophy of Pchysics.

„Verím, že jedna z najlepších univerzít na svete mi pomôže rásť v poznaní, ktoré budem môcť ďalej rozdávať naspäť na Slovensku. Na Oxforde budem v diskusii s najlepšími na svete hľadať prepojenie medzi vedou a filozofiou, zaoberať sa dôsledkami kvantovej teórie či skúmať povahu času alebo informácie," píše na svojej stránke.

menuLevel = 2, menuRoute = science/medicina, menuAlias = medicina, menuRouteLevel0 = science, homepage = false
15. apríl 2024 07:21