StoryEditor

Ťažký boj náš každodenný: Chrápanie nie je iba otravnou súčasťou spánku, vedie aj k rozvodu. Je to začiatok konca?

Boj s chrápaním je však často márny a podľa štatistík jeho vinou končí až tretina manželstiev. Existuje však útecha: nie ste v tom sami.

Keď som bola malá, chodili sme na chalupu a celá štvorčlenná rodina sme spávali v jednej izbe. Vždy okolo druhej hodiny ráno som sa zobudila na to, ako mama kričí na otca: „Bohuš, zobuď sa! Chrápeš!“ Zobudilo to aj moju mladšiu sestru a pravdepodobne aj ďalších obyvateľov dva kilometre vzdialenej dediny.

No nášho otca rozhodne nie. Následne sme sa všetky tri zúfalo snažili otca prebrať. Podarilo sa to iba zriedka. A keď náhodou otvoril oči, iba zamrmlal, že on rozhodne nechrápe, že si to vymýšľame. Okamžite opäť zaspal a my sme vedeli, že máme maximálne minútu na to, aby sme to zvládli aj my.

​Inak si opäť vypočujeme jeho koncert. A keď mal otec občas pauzy, otriasali sa steny chalupy kvôli strýkovi, ktorý chrápal vo vedľajšej izbe. Na druhý deň mama zúrila a otec netušil, čo sa deje. Absolútne odmietal, že by chrápal. Spolu so strýkom hovorili, že to preháňame, a keď si raz teta strýka nahrala a konfrontovala ho so záznamom, urazil sa a niekoľko dní s ňou neprehovoril.

Keď neviete, o čom by ste sa bavili so skupinkou neznámych ľudí, vyskúšajte nadhodiť tému chrápanie a debatu máte zaručenú. Každý má totiž niekoho, kto v jeho okolí chrápe, či už je to partner, rodič alebo sused. Všetci máme za sebou prebdené noci a desiatky návodov, čo s tým.

Každý, kto začal žiť s chrápajúcim partnerom, si prešiel niekoľkými fázami. Na začiatku vzťahu, keď v človeku prevláda...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-03-16 09:00:00 - Feat.: - Title: Maliar, ktorý prišiel o končatiny, dostal novú nádej. Chirurgom sa podarilo transplantovať mu obe ruky od darkyne orgánov 02 - Modified: 2024-03-11 07:51:31 - Feat.: - Title: Telemedicína v praxi: Odfotíte znamienko a snímku pošlete lekárovi 03 - Modified: 2024-03-05 14:00:00 - Feat.: - Title: Odborníčka Siklienková: Keď sa rozhodnete pre estetický zákrok, týchto určite vynechajte! 04 - Modified: 2024-02-25 08:24:29 - Feat.: - Title: Trápi vás partnerovo chrápanie? Aby ste sa konečne vyspali, zbavte sa ho takto 05 - Modified: 2024-02-29 08:30:49 - Feat.: - Title: Poznámka: O skúsenostiach v medicíne
menuLevel = 2, menuRoute = science/medicina, menuAlias = medicina, menuRouteLevel0 = science, homepage = false
19. apríl 2024 14:42