StoryEditor

Nové trendy

23.06.2006, 00:00
Spoločnosť ETOP Púchov podniká v oblasti predaja diskov, kovovýroby a gumovýroby. Na trhu pôsobí od roku 1990. Jej produkciu poznajú vo vyše 27 krajinách sveta. Medzi zákazníkov patria renomované firmy ako Matador, Emerson Merson, Continental, Benteler, Sava, Škoda, VW, CIMOS, MITAS a ďalšie.

Spoločnosť ETOP Púchov podniká v oblasti predaja diskov, kovovýroby a gumovýroby. Na trhu pôsobí od roku 1990. Jej produkciu poznajú vo vyše 27 krajinách sveta. Medzi zákazníkov patria renomované firmy ako Matador, Emerson Merson, Continental, Benteler, Sava, Škoda, VW, CIMOS, MITAS a ďalšie. Po viac ako trojročných skúsenostiach s výrobou agrokolies sa spoločnosť rozhodla zanechať spôsob spájania drviny špeciálnymi drahými spojivami a vydať na cestu vulkanizácie odpadu z opotrebovaných pneumatík. Je to jedna z možností, ako znižovať energetickú náročnosť celého procesu prostredníctvom oddelenia hmoty v opotrebovaných pneumatikách a odpadového oceľového kordu, ako aj skrátiť čas vulkanizácie a vytvrdzovania niektorých zón až o 30 percent. Minimalizuje sa tým práca s niektorými dielmi -- osobitne diskami -- a po zlúčení niektorých operácií sa odstraňuje montáž dielov. Pri vstupnej surovine sa využíva energetické delenie namiesto zomletia, čím sa oddelí časť lano -- s minimom gumy, bočnica -- textília kord -- guma a nárazník s oceľokordom. Behúň sa v prípade vyššej hmoty zbrúsi do drviny.
Prostredníctvom vulkanizácie sa hľadajú cesty na skrátenie času o 10 až 30 percent. Dá sa to dosiahnuť napríklad maximálnym lamelovaním oceľovej obvodovej formy a ukladaním oceľového (odpadového) kordu do masy obruče s maximálnym dotykom s minidiskom a diskom. V neposlednom rade je to miešanie sadzí a špeciálnych gumových plnidiel na vytvrdzovanie určitých častí spolu s novými časťami oceľového kordu, čím sa vytvárajú zóny tvrdosti od 50 do 80 Sh. Toto umožňuje znižovať náklady na disk s maximálnou minimalizáciou (minidisk) a vyrábať aj koleso celogumové (bez disku). To šetrí a nahrádza oceľ a odstraňuje niektoré operácie montáže. Nová technológia a jej ďalší vývoj rýchlo ponúknu pre sériovú výrobu na trh viacero typov kolies.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
27. apríl 2024 08:02