Ohybné displeje prišli v poslednej dobe znovu na pretras, keď čínske ZTE uviedlo na trh skladacie smartfóny. Model Axon M (na fotografii) však stále vsádza na dva diely s dvoma samostatnými panelmi a nie na prevratnú ohybnú konštrukciu zobrazovača. Pritom skutočné ohybné displeje, ktoré by umožnili vytvoriť skladacie alebo rolovacie chytré telefóny, sa vo fantázii inžinierov vyskytujú už niekoľko rokov. A nemenej dlho sa hovorí, že ten či onen výrobca s takým smartfónom príde a ponúkne ho zákazníkom. Vlastne už pred niekoľkými rokmi to vyzeralo, že je všetko na dobrej ceste. Keď LG na prelome rokov 2013 a 2014 ukázalo svoj model G Flex, stávky na skoré uvedenie skutočne ohybných telefónov sa začali zvyšovať. V roku 2015 prišiel vylepšený G Flex2 s rapídne vylepšeným displejom aj jeho bezproblémovou ohybnosťou, ale to bolo všetko. Koncept prehnutého telefónu, ktorý ale nie je určený na ohýbanie, sa neujal, LG z neho nedokázalo urobiť tak ikonickú záležitosť, ako Samsung z displejov zahnutých cez hranu. Pritom technicky je práve riešenie LG tou správnou cestou k ohýbacím smartfónom. Lenže ďalší vývoj jednoducho nie je taký rýchly, ako sme dúfali. Problém možno nie je v samotných displejoch, ale v iných častiach - batériách a samotnej elektronike, čo sú veci, ktoré sa zatiaľ ohýbať nenaučili. Ale to nič nemení na tom, že ani prístroj, ktorý by sa dal zložiť "napoly" alebo ktorého displej by sa dal čiastočne zrolovať, sa zatiaľ neobjavil.AT&T
StoryEditor

Inovácie, na ktoré čakáme roky. Smartfóny ich stále nemajú

16.11.2017, 23:01
Vývoj na poli inteligentných telefónov prebieha veľmi rýchlo a smartfóny neustále dostávajú nové funkcie a schopnosti. Napriek tomu niekedy fantázie tvorcov alebo verejnosti tempo inovácií predčia.

Existuje tak rad technických riešení, na ktoré sa u smartfónov tešíme už niekoľko rokov, ale stále neprichádzajú, píše Technet.

Výkon inteligentných telefónov určite predčil očakávania, čo platí napríklad pre kvalitu fotoaparátov. Ale sú aj oblasti, kde tempo inovácií naše očakávania nesplnilo. Niektoré sú vcelku bežné - u smartfónov sa dlhodobo vylepšuje všetko možné, len výdrž batérie skôr stagnuje. A niektoré schopnosti smartfónov sme si vysnívali už pred rokmi, lenže výrobcovia stále bojujú s tým, ako ich pretvoriť z ríše predstáv a konceptov do komerčnej reality.

01 - Modified: 2024-04-12 20:19:13 - Feat.: - Title: Sledovanie súkromných rozhovorov vládou je realitou. Americký zákon dáva moc tajným službám 02 - Modified: 2024-04-17 05:30:00 - Feat.: - Title: Google sprístupnil prvú verejnú beta verziu nového Androidu. Aké zmeny a novinky prináša Android 15? 03 - Modified: 2024-04-03 22:00:00 - Feat.: - Title: Výhody a riziká AI a problém s tým, kto bude strážiť strážnikov? Hrozí, že ohlúpneme, tvrdí expert 04 - Modified: 2024-04-04 12:46:28 - Feat.: - Title: Expert na umelú inteligenciu pre HN: Zabudnite, že rozoznáte deepfake od reality. Už teraz je to nemožné 05 - Modified: 2024-03-22 23:00:00 - Feat.: - Title: Digitálne strašiaky a ich obete: Ako sa žije neofobikom?
menuLevel = 2, menuRoute = science/nove-technologie, menuAlias = nove-technologie, menuRouteLevel0 = science, homepage = false
20. apríl 2024 14:16