StoryEditor

Absolútne bláznivý nápad, hovorí Elon Musk. Jeho spoločnosť začala predávať plameňomety za stovky eur

31.01.2018, 13:59
The Boring Company, tunelárska spoločnosť založená Elonom Muskom, teraz na webe ponúka plameňomety. V predpredaji stojí jeden plameňomet 400 eur.

Píše o tom redakcia Technet.cz.

Už od začiatku to celé vyzeralo ako vtip a hra so slovíčkami. "Dopravné zápchy už ma rozčuľujú. Postavím raziaci štít na tunelovanie a začnem robiť tunely. A túto firmu nazvem The Boring Company (v angličtine dvojzmyselnosť: nudná spoločnosť a raziaca spoločnosť, pozn. red.)," napísal miliardár Elon Musk na Twitter v decembri 2016.

Lenže Elon Musk, ktorý je ako vystrihnutý z filmu Iron Man, už ukázal, že aj veci, ktoré vyzerajú ako vtip, sú myslené vážne. Raziaca spoločnosť The Boring Company bola založená v decembri 2016, krátko po onom humornom tweete. O mesiac neskôr Musk začal raziť svoj prvý tunel. Na parkovisku pred svojou firmou SpaceX.

Keď mu správa budovy povedala, že bude najprv potrebné dať zamestnancom dva týždne na to, aby z parkoviska presunuli svoje autá, odpovedal Musk jednoducho: "Začneme kopať dnes, a uvidíme, čo dokážeme vykopať za 24 hodín." O tri hodiny neskôr už na parkovisku nebolo ani jedno auto. Elon nežartuje a jeho The Boring Company je všetko, len nie nudná.

Takže keď o rok neskôr jeho The Boring Company začala hovoriť o plameňometoch, ľudia to už brali vážne. Ale predsa len si nemohli byť istí. Je to vtip. Alebo naozaj vizionár Musk začne predávať plameňomet, ktorý vyzerá, ako keby ho vyvinuli v Aperture Science?

Say hello to my little friend …

A post shared by Elon Musk (@elonmusk) on

Asi už tušíte, že plameňomet je skutočný. Elon nenechal nikoho dlho na pochybách a zverejnil video na Instagrame: "Skvelé na praženie arašidov!"

Great for roasting nuts ? ?

A post shared by Elon Musk (@elonmusk) on

​K čomu tento plameňomet je? "Poviem to úplne jasne. Plameňomet je absolútne šialený nápad. Rozhodne si ho nekupujte," varuje Musk v ďalšom videu. "Teda ak nemáte radi zábavu."

Musk si každopádne záujem médií i publika o tento absolútne neuveriteľne nezmyselný produkt tunelárskej firmy zjavne užíva.

Plameňomet podľa Muska nepodlieha reguláciám, pretože sa nejedná o zbraň, pretože nedokáže šľahnúť ďalej než na tri metre. Nemôžeme sa však zbaviť dojmu, že je to skôr náhoda. Musk zrejme najskôr plameňomet vyrobil, a až potom zistil, že je zhodou okolností legálne ho predávať...

The Boring Company

01 - Modified: 2024-04-18 09:41:14 - Feat.: - Title: Tesla trvá na mnohomiliardovej odmene pre Elona Muska, ktorú zamietol súd v Spojených štátoch 02 - Modified: 2024-04-16 08:24:30 - Feat.: - Title: Musk chce prinútiť nových užívateľov, aby za príspevky na sieť X platili 03 - Modified: 2024-04-15 11:30:55 - Feat.: - Title: Tesla v problémoch: Musk ohlásil prepustenie viac než desatiny celosvetovej pracovnej sily spoločnosti 04 - Modified: 2024-04-06 16:50:19 - Feat.: - Title: Cesta autom bez vodiča. Automobilka Tesla podľa Muska na začiatku augusta predstaví robotaxi 05 - Modified: 2024-04-03 14:00:00 - Feat.: - Title: Prvý pacient s čipom v mozgu strávil prvú noc po operácii pri videohre
menuLevel = 2, menuRoute = science/nove-technologie, menuAlias = nove-technologie, menuRouteLevel0 = science, homepage = false
20. apríl 2024 09:26