Svetový tabakový líder Philip Morris to pomenoval IQOS a nie je to klasická cigareta, ani tá elektronická, dokonca ani cigara. Je to vraj produkt novej generácie.Richard Cortés
StoryEditor

Philip Morris využil Svetový deň bez tabaku na propagáciu bezdymovej alternatívy

31.05.2018, 20:58
Autor:
sansan
Spoločnosť Philip Morris International vrámci Svetového dňa tabaku prichádza s informačnou kampaňou, v ktorej zdôrazňuje, že ľudia, ktorí fajčia, by mali mať možnosť dozvedieť sa o bezdymových alternatívach k cigaretám.

Napriek známym zdravotným rizikám súvisiacim s fajčením, mnohí ľudia fajčia naďalej. Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) predpovedá, že v roku 2025 bude fajčiť viac ako 1 miliarda ľudí, približne rovnako ako dnes. Ich najlepším rozhodnutím by bolo skončiť, ale mnohí to nespravia. Z toho vyplýva, že títo muži a ženy by mali mať prístup a informácie o menej škodlivých alternatívach cigariet.

"WHO má ideálne postavenie a prostriedky na to, aby viedla ľudí, ktorí by naďalej fajčili, k prechodu od cigariet na bezdymové alternatívy. Politika, ktorá informuje ľudí o týchto alternatívach - čiže aj Svetový deň bez tabaku - by znížila prítomnosť fajčenia v omnoho väčšej miere a oveľa rýchlejšie ako samotný súčasný súbor opatrení na kontrolu tabaku,” povedal André Calantzopoulos, výkonný riaditeľ PMI.

"Ľudia, ktorí fajčia, majú právo na zmysluplný plán, ktorý plne zohľadňuje lepšie alternatívy k cigaretám. Z nášho hľadiska sme odhodlaní budovať budúcnosť bez dymu prostredníctvom inovácií, ktoré stoja na vedeckých základoch a ktoré zodpovedajú potrebám spotrebiteľov."

PMI doteraz investovala 4,5 miliardy USD na podporu tímu popredných 400 vedcov, inžinierov a technikov, ktorí sa venujú tvorbe a testovaniu bezdymových výrobkov. Nie je však jedinou spoločnosťou, ktorá vidí túto inováciu ako dôležitý krok pre 1 miliardu fajčiarov na celom svete, tabakový priemysel vo všeobecnosti začína podnikať kroky pre zlepšenie zdravia fajčiarov.

"Našou krátkodobou ambíciou je, aby každý tretí spotrebiteľ, čo predstavuje až 40 miliónov mužov a žien, ktorí fajčia, prešiel do roku 2025 na lepšie alternatívy. Chceme sa dostať do stavu, v ktorom úplne prestaneme predávať cigarety. Potrebujeme však podporu vlád a komunity verejného zdravia, aby k tomu mohlo dôjsť v čo najkratšom čase. Myslím si, že namiesto toho, aby sme označovali jeden deň v roku ako Svetový deň bez tabaku, by sme mali každý deň propagovať ako Svetový deň bez fajčenia,” uviedol Calantzopoulos.

PMI navrhuje, aby vlády a úrady preskúmali, ako môžu vedecky podložené bezdymové výrobky
prispieť k stratégii verejného zdravia v rámci prevencie fajčenia. S príslušnou vládnou kontrolou a
dohľadom môžu mať tieto produkty zmysluplný a pozitívny vplyv na verejné zdravie.

01 - Modified: 2024-04-19 12:23:26 - Feat.: - Title: Herečka Jiřina Bohdalová sekla s celoživotným zlozvykom. Na staré kolená mení pravidlá 02 - Modified: 2024-04-18 11:20:24 - Feat.: - Title: VIDEO Huliak chce dokázať, že CO2 prospieva rastlinám. Zapálil si cigaru v priestoroch parlamentu, je to však zakázané 03 - Modified: 2024-04-16 14:30:08 - Feat.: - Title: Britskí zákonodarcovia budú hlasovať o pláne zaviesť prelomový zákaz fajčenia 04 - Modified: 2024-03-21 10:30:00 - Feat.: - Title: Táto európska krajina už čoskoro definitívne zakáže fajčenie. Stopku dostanú bežné cigarety aj vapovanie 05 - Modified: 2024-03-08 13:50:30 - Feat.: - Title: Revolučná novinka Ploom X pre jedinečné ženy so štýlom
menuLevel = 2, menuRoute = science/nove-technologie, menuAlias = nove-technologie, menuRouteLevel0 = science, homepage = false
24. apríl 2024 16:02