Pixabay
StoryEditor

Future Port Prague 2018: Top startupy, technologickí giganti aj budúcnosť umelej inteligencie

21.08.2018, 09:00
Autor:
ipip
Future Port Prague tento rok otvorí okrem iného aj otázku ohľadom umelej inteligencie – ako nastaviť vzťahy medzi človekom a strojmi?

Umelá inteligencia (AI) a jej rola v oblasti robotizácie a technológií – to sú hlavné témy tohtoročného festivalu Future Port Prague. Medzinárodne uznávaní odborníci sa zamerajú na to, ako efektívnejšie nastaviť etické otázky v oblasti technológií, ktoré budú v dohľadnej dobe hrať zásadnú rolu v životoch ľudí.

Umelá inteligencia a etika jednou z hlavných tém medzinárodného festivalu a konferencie o budúcnosti Future Port Prague 2018, ktorý tento rok od 6. do 7. septembra opäť otvorí dvere návštevníkom v Pražskej tržnici v Holešoviciach.

Ukážky technológií budúcnosti

Súčasťou Future Port Prague je tento rok okrem iného aj medzinárodné odborné sympózium zamerané na etiku v oblasti umelej inteligencie. Garantkou a spoluorganizátorkou sympózia sa stala práve Nell Watson.

Udalosti sa zúčastnia poprední svetoví odborníci a influenceri z oblasti etiky a chovania strojov, robotizácie, simulácie emócií a vzťahov medzi strojmi a ľuďmi. Medzi oslovenými sú Wendell Wallach, Louis Rosenberg, Francesca Rossi, Max Tegmark a Stuart Russel, Steve Omohundro, Ben Goertzel a David Hanson z Hanson Robotics.

Future Port Prague 2018 rovnako ako v minulom roku predstaví aj tento rok osobnosti z celého sveta vrátane návštevnícky atraktívnych ukážok technológií budúcnosti. Medzi ne patria drony, autonómne a elektrické vozy, zmiešaná realita, roboti v priemysle a na osobné použitie, smart technológie či novinky zamerané na budúcnosť energetiky a zdravotníctva.

Hlavné oblasti exponenciálnych technológií

  • Umelá inteligencia
  • Budúcnosť mobility
  • Zmiešaná realita
  • Blockchain
  • Smart technológie
  • Budúcnosť výroby
  • Budúcnosť energie
  • Budúcnosť zdravotníctva

Medzi potvrdenými osobnosťami - rečníkmi sú Dr. Anita Sengupta, kozmická inžinierka NASA a viceprezidentka spoločnosti Virgin Hyperloop One svetoznámeho miliardára Richarda Bransona, americký futurológ, dopisovateľ Forbes a bývalý viceprezident Disney a AOL Charlie Fink či Dr. Larry Sanger, spoluzakladateľ Wikipedie a CIO Everipedie.

Na festivale sa predstaví 150 vystavovateľov reprezentujúcich top inovatívne firmy z celého sveta od startupov až po technologické giganty. Budúcnosť mobility bude už tradične veľmi silnou sekciou.

Rozšíril sa aj minuloročný koncept Future of you, ktorý skúma dopad technológií na človeka z pohľadu vzdelávania, pracovného trhu, rodiny a spoločnosti. Ďalšou tohtoročnou novinkou je veľtrh pracovných príležitostí v oblasti moderných technológií Future Jobs.

01 - Modified: 2024-04-19 08:48:12 - Feat.: - Title: 5 praktických tipov, ako môžete použiť umelú inteligenciu vo svojom každodennom živote 02 - Modified: 2024-04-17 11:00:00 - Feat.: - Title: Kto získa virtuálnu korunku Miss AI? V prvej súťaži krásy svojho druhu sa stretnú počítačom vytvorené ženy 03 - Modified: 2024-04-16 10:00:00 - Feat.: - Title: Ľuďom sa nechce pracovať už ani z domu. Vytvárajú si digitálne klony, ktoré robia takmer všetku robotu za nich 04 - Modified: 2024-04-15 12:08:02 - Feat.: - Title: Umelá inteligencia od Googlu: rozpozná miesto z fotky, či spraví text čítanejším 05 - Modified: 2024-04-15 10:00:00 - Feat.: - Title: VIDEO Umelá inteligencia ukázala, ako vyzerá peklo. Dnes v noci nezaspím, reagujú zdesení ľudia
menuLevel = 2, menuRoute = science/nove-technologie, menuAlias = nove-technologie, menuRouteLevel0 = science, homepage = false
19. apríl 2024 18:42