StoryEditor

10 vecí, za ktoré nemusíte zbytočne platiť veľa peňazí

29.01.2015, 09:01
Autor:
zubzub
Potrebujete peniaze? Poradíme vám, kde môžete ušetriť. Stačí ak nájdete výdavky, za ktoré ste doteraz platili úplne zbytočne.

1. Káblová televízia

Teraz ruku na srdce. Na koľko z tej päťdesiatky či stovky programov sa skutočne pozeráte? Zrejme vám bude stačiť aj základný balík, takže každý mesiac ušetríte pár eur. A ak vás naozaj pochytí televízna mánia, dobré filmy či programy si často môžete pozrieť zadarmo cez internet a to navyše úplne legálne.

2. Hudba

Nemusíte platiť za sťahovanie hudby, dnes už existuje množstvo serverov, kde si hudbu môžete streamovať zadarmo a legálne, napríklad Spotify.

3. Filmy

Odolať vstupenke do kina nie je vždy jednoduché. Ich cena je často privysoká, a často si po filme poviete, že to ani nestálo za to. Nie, riešením nie je ilegálne sťahovanie, no napríklad na iTunes sa dá stiahnuť množstvo kvalitných filmov už aj s českými titulkami.

4. Noviny a časopisy

Tlač si radšej predplaťte. Množstvo našich, ale aj svetových denníkov či týždenníkov dokonca ponúka aj akciové predplatné.

5. Voda a elektrina

Na základné pravidlá, ktoré nás učili už naši rodičia, viacerí z nás zabúdajú. Nie ste dlhšie v nejakej miestnosti? Vypnite svetlo. Nie vždy je predsa potrebné, aby sa svietilo v každej izbe. Kým sa v sprche šampónujete, odstavte vodu. Aj to sa odrazí na vašich účtoch za elektrinu.

6. Kúrenie

Aj tu sa dá ušetriť a to najmä vtedy, keď chodíte domov iba spávať. Počas dňa totiž stačí, aby sa teplota v byte regulovala, môžete preto stiahnuť radiátory. Ale ak chcete, aby bol byt príjemné vykúrený, investujte do radiátorových regulátorov s časovačom.

7. Počítačový softvér

Kúpa antivírusového softvéru či kancelárskeho balíka stojí nemalé peniaze. Dobrou správou je, že za ne platiť nemusíte, stačí, ak začnete využívať ich bezplatné náhrady, napríklad Open Office či Google Docs.

8. Detská výživa

Spomeňte si na to aké to bolo keď ste boli deťmi. Mamy raz za čas rozvarili sezónne ovocie a zasterilizovali do pohárov. Je to lacnejšia a zdravšia alternatíva, naproti prefabrikovaným detským výživám z obchodu. Chutných receptov je plný internet.

9. Fastfood

Budete prekvapení, keď začnete namiesto stánkov s rýchlym občerstvením navštevovať obyčajné potraviny. Nejaká drobnosť vás určite zasýti, kým prídete domov napríklad z nákupov. Teplé jedlo si radšej pripravte doma.

10. Účtovníctvo

Podnikatelia, nemusíte zbytočne platiť za účtovnícky softvér. Dnes je v ponuke už niekoľko online „účtovníkov“, stačí si nájsť ten pravý, registrovať sa a vystaviť faktúru už nebude taký problém ako doteraz. Online účtovné softvéry nie sú síce úplne zadarmo, no aj vďaka nim ušetríte nemalé peniaze. Najmä, ak je vaša firma menšia.

01 - Modified: 2007-02-28 13:39:00 - Feat.: 0 - Title: Kaliňák podľa KDH odvádza návrhmi na zvýšenie rýchlosti od problémov
01 - Modified: 2024-04-27 18:00:29 - Feat.: - Title: Mirka Fabušová v slzách. Prosí o pomoc, nemá peniaze a nechce sa sťahovať! 02 - Modified: 2024-04-26 22:12:46 - Feat.: - Title: Slovenským filmom roka je čierna komédia Invalid, získala sedem cien 03 - Modified: 2024-04-26 13:58:46 - Feat.: - Title: Nemecký minister hospodárstva čelí kritike, že vedel o dopadoch odchodu od jadra. Opozícia chce vyšetrovanie 04 - Modified: 2024-04-26 12:37:38 - Feat.: - Title: Európska únia schválila pomoc prevádzkovateľovi digitálnej pozemnej televízie Towercom, uvoľní frekvencie 05 - Modified: 2024-04-26 07:40:44 - Feat.: - Title: Ceny priemyselných výrobcov v marci medziročne klesli o 15 percent, sú za tým lacnejšie energie
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
28. apríl 2024 06:50