StoryEditor

Sedem tipov, ako si zjednodušiť rannú rutinu

22.03.2016, 23:00
Autor:
HNstyleHNstyle

Prvou rannou výzvou je dostať sa z postele, a tou druhou prekročiť prah dverí podľa plánu. Málokoho z nás totiž pozitívne naladí, keď dvadsať minút po plánovanom termíne prehltne štyri hlty kávy a letí dole schodmi. Portál motto.time.com prichádza so siedmimi radami, ako rannú rutinu zvládnuť lepšie.

1. Udržujte poriadok v šatníku
Dobrý systém v skrini vám každé ráno ušetrí nezanedbateľné minúty času. Nie je nič frustrujúcejšie, ako meškať kvôli tomu, že nemôžete zistiť, kde ste naposledy odložili to žlté pohodlné tričko alebo obľúbené baleríny. Ideálne je, ak máte na každý typ oblečenia osobitný regál.

2. Zorganizujte si jedlo
Všetky desiaty a obedy sa za každých okolností donúťte pripraviť večer predtým. A pre väčšiu ľahkosť reorganizujte svoju chladničku odhora nadol podľa vašich každodenných potrieb. Znie to trochu prehnane, ale verte, že keď desiatový jogurt nebudete dolovať spoza vajíčok, otvorenej marmelády a kečupu, vaše ráno bude pokojnejšie a odchod z domu rýchlejší.

3. Všetko si zapisujte
Potrebujete si ráno vziať úbor na jogu? Stáva sa vám, že si občas zabudnete obed v chladničke? Tak si to zapíšte na papier, ktorý vystavíte na viditeľné miesto. Napríklad na chladničku. Človek sa pri zapisovaní týchto banálnych poznámok môže cítiť trochu hlúpo, ale je to oveľa múdrejšie, ako sa vracať spred vchodu naspäť do bytu kvôli tomu, že ste si niečo zabudli.

Flickr
4. Vytvorte si kávový priečinok
Zjednodušte svoje ranné kofeínové rituály tým, že si všetko, čo k nim potrebujete, sústredíte v nejakom ľahko prístupnom rohu. Odpadnú tak zatvárania a otvárania skriniek, ako aj šmátranie medzi nádobkami s cukrom či soľou.  

5. Používajte vešiaky
Posledná vec, ktorú pred odchodom potrebuje človek riešiť, je pobehovať po byte kvôli jednej rukavici. Ak si budete všetky šály, šatky či čiapky udržiavať na vešiakoch, nájdete všetko potrebné počas niekoľkých sekúnd.   

6. Urobte si miesto pre topánky pri dverách
Udržať topánky pokope môže byť náročnejšie než by ste očakávali, a hľadanie druhého kusu do páru vám môže zhltnúť vzácne minúty. Držte preto topánky v špeciálnom priečinku pri vstupných dverách.  

7. Kľúče si ukladajte zásadne na jedno miesto
Vytvorte si hneď v tejto chvíli pravidlo, že kľúče si budete držať buď po zrkadlom, alebo na pravom vešiaku. A za žiadnych okolností tento zvyk nemeňte. Vyhnete sa tak mnohým problémom.


01 - Modified: 2024-05-02 12:00:00 - Feat.: - Title: Prečo nehodíme všetok odpad ľudstva do sopiek, aby sme ho spálili? Vedci sa pozreli na úskalia tohto jednoduchého riešenia 02 - Modified: 2024-04-25 08:08:08 - Feat.: - Title: Cvičiť ráno, alebo večer? Pri obezite hrá načasovanie rolu, hovoria odborníci. Pomôžeme ti nakopnúť tvoje zdravie 03 - Modified: 2024-04-24 09:00:00 - Feat.: - Title: 11-ročné dievča objavilo milióny rokov starú fosíliu. Vedci sa domnievajú, že patrí najväčšiemu plazovi, aký kedy obýval planétu 04 - Modified: 2024-04-23 12:30:00 - Feat.: - Title: Konečne vieme, čo sa nachádza vo vnútri Mesiaca. Pomôže nám to lepšie pochopiť históriu celej slnečnej sústavy 05 - Modified: 2024-04-23 07:50:30 - Feat.: - Title: Vedci omylom spôsobili, že myši narástol ďalší pár nôh namiesto genitálií. Skúmali rastový gén
menuLevel = 2, menuRoute = science/veda, menuAlias = veda, menuRouteLevel0 = science, homepage = false
05. máj 2024 13:44