24.08.2005, 00:00
Autor:
TASRTASR

Polícia zaistila únoscov trnavského podnikateľa Ladislava Matoviča, ktorého 12. augusta uniesli minimálne štyria maskovaní muži v čiernom Mercedese Vito z trnavskej reštaurácie. Podnikateľ je naďalej nezvestný. Únos si objednala trnavská podnikateľka D. P., pri skutku jej pomáhal ďalší Trnavčan I. H. Sú obvinení z trestných činov obmedzovania osobnej slobody a vydierania so zbraňou. (TASR)

Nový americký veľvyslanec v SR Rodolph M. Vallee odovzdal poverovacie listiny prezidentovi Ivanovi Gašparovičovi. Prioritou oficiálnej agendy bude otázka zjednodušenia vízového režimu USA pre slovenských občanov. Ministrovi zahraničných vecí SR Eduardovi Kukanovi odovzdal kópie poverovacích listín nový veľvyslanec Ruskej federácie v SR Alexander Ivanovič Udaľcov. (TASR)

Učitelia, ktorí prostredníctvom rozširujúceho štúdia získali spôsobilosť na vyučovanie cudzích jazykov, informatiky, práce s počítačom a základov automatizácie, budú môcť učiť tieto predmety až do 1. septembra 2010. Vyplýva to z novely vyhlášky ministerstva školstva o odbornej a pedagogickej spôsobilosti, ktorá nadobudne platnosť v septembri. (TASR)

Rozhlasová rada dnes otvorí obálky s prihláškami trinástich uchádzačov o post šéfa Slovenského rozhlasu. O funkciu sa uchádza 13 kandidátov. Členovia rady budú o novom generálnom riaditeľovi hlasovať po verejnom vypočutí v októbri. (TASR)

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
17. máj 2024 09:33