StoryEditor

Ančic sa stal hrdinom českej futbalovej ligy

22.08.2006, 00:00
Mužom 4. kola českej futbalovej Gambrinus ligy 2006/2007 sa podľa hodnotenia denníka Sport stal slovenský legionár Juraj Ančic z majstrovského klubu Slovan Liberec.

Mužom 4. kola českej futbalovej Gambrinus ligy 2006/2007 sa podľa hodnotenia českého denníka Sport stal slovenský legionár Juraj Ančic z majstrovského klubu Slovan Liberec. Dvadsaťpäťročný rýchlonohý stredopoliar, hrajúci na ľavom kraji záložnej formácie, bol hrdinom sobotňajšieho duelu v Olomouci (1:0). Ančic sa po problémoch s natiahnutým svalom dostal v aktuálnej sezóne najvyššej českej súťaže 2006/2007 vôbec prvý raz na trávnik a rozhodujúcim gólom prispel k zisku troch bodov. V 31. minúte si po akcii Zbyňka Pospěcha a jeho následnom centri z pravej strany odchovanec trenčianskeho futbalu dobre nabehol do pokutového územia a zblízka prekonal brankára Sigmy Vojáčka.
"Som veľmi rád, že opäť raz vyhral náš tímový duch. Šancu dostali aj hráči z lavičky a chopili sa jej skvele. Dokázali, že sú plnohodnotnými členmi mužstva," uviedol tréner Liberca Vítězslav Lavička, ku ktorého slovám sa krátko pridal aj bývalý slovenský reprezentant do 21 rokov Juraj Ančic:
"Do každého zápasu ideme s cieľom zvíťaziť a inak to nebolo ani v Olomouci." Mimochodom, na trávniku Sigmy vyhral tím spod Ještěda po dlhých ôsmich rokoch. Slovan Liberec je po 4. kole suverénne na čele tabuľky s plným počtom 12 bodov, z toho až trikrát zvíťazil na súperovej pôde. Liberecký kouč však šetril v Olomouci niektorých hráčov (aj reprezentanta SR Ivana Hodúra, naopak, ďalšia dvojica Slovákov Peter Šinglár a Daniel Rehák bola na Hanej v akcii), keďže zajtra čaká na jeho zverencov odvetný zápas 3. predkola Ligy majstrov v Moskve proti domácemu Spartaku.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
06. máj 2024 07:36