02.05.2007, 00:00

Slovenský hokejový reprezentant Martin Štrbák by mal pokračovať v ďalšej kariére opäť v Rusku. Z CSKA Moskva by však mal prestúpiť do majstrovského tímu Metallurg Magnitogorsk. Informuje o tom tlačová služba ruského klubu. "Zatiaľ to nebudem komentovať," vyjadril sa na tému prestupu do Magnitogorska Martin Štrbák. Okrem 32-ročného obrancu, ktorý nechýba ani na svetovom šampionáte v Moskve, angažoval Magnitogorsk aj bieloruského gólmana Andreja Mezina či obrancu Ivana Savina. Štrbák pôsobí v Rusku už niekoľko sezón. Najskôr hrával v Jaroslavli, posledné tri roky strávil v CSKA Moskva.

Počas stretnutia A-skupiny na hokejových majstrovstvách sveta v Moskve medzi Švajčiarskom a Talianskom museli previezť do nemocnice útočníka helvétskeho kríža Raffaela Sannitza. Po tvrdej zrážke s talianskymi hráčmi Rolandom Ramoserom a Lucom Ansoldim utrpel Sannitz otras mozgu a ma zlomenú čeľusť. Zranenia si vyžiadajú minimálne desaťdňovú pauzu od hokeja a Sannitz si už na šampionáte v Moskve pravdepodobne nezahrá. "Po menšom šoku už opäť hovorí a spamätáva sa z otrasu mozgu. Najskôr si nevedel na nič spomenúť, nevedel ani, kde sa práve nachádza," povedal tréner Ralph Krueger.

Rakúski hokejoví reprezentanti, ktorí svetový šampionát v Moskve začali prehrami s USA, Českom a Bieloruskom, nie sú spokojní s kvalitou ubytovania v hoteli Kosmos. Monumentálny hotel s 1 777 izbami je pre nich veľmi rušný. "Cítim sa ako v staničnej hale. Navyše trochu mi prekáža aj monotónna strava. Nie je to hotel pre hokejové majstrovstvá sveta," uviedol 37-ročný Martin Ullrich. Hotel Kosmos, v ktorom býva aj slovenská výprava, postavili v roku 1979 pred olympijskými hrami 1980. Rakúšanom prekážajú aj dlhšie presuny z hotela do haly v Mytišči. V autobuse počas jednej cesty na severovýchod mesta strávia približne polhodiny.

Na svetovom šampionáte došlo k bitke medzi Rusmi a Ukrajincami na juhozápade Moskvy. Bolo to pred zápasom oboch krajín v základnej skupine majstrovstiev sveta. Hala na Chodynských poliach, kde sa stretnutie D-skupiny hralo, je na opačnom konci Moskvy. Bitka bola pravdepodobne vopred dohodnutá. Na juhozápade Moskvy sa stretlo 300 výtržníkov, z ktorých bolo 180 Rusov, všetko z tvrdého jadra CSKA. Pri bitke sa jeden z Ukrajincov vážne zranil a teraz leží mimo ohrozenia života v jednej z nemocníc. Milícia prišla na miesto bitky neskoro, keď bolo po nej. Pár ľudí z oboch táborov zadržali, ale po krátkom čase ich prepustili.

Vymenovanie Shana Doana za kapitána kanadskej hokejovej reprezentácie na majstrovstvách sveta v Moskve vyvolalo menšiu výmenu názorov v kanadskom parlamente. Ako informuje oficiálna internetová stránka šampionátu s odvolaním sa na agentúru Canadian Press, niektorí z opozičných poslancov ustanovenie útočníka Phoenixu do funkcie kritizovali. Rodáka z Alberty pred časom vyšetrovalo vedenie NHL pre verbálny útok na rozhodcu, trest však 30-ročný krídelník nedostal. Doan navyše ako zástupca západného pobrežia Kanady nevzbudzuje rešpekt u frankofónnych Kanaďanov. Skúsený útočník strelil v stretnutí proti Nórsku víťazný gól "javorových listov".

Česká hokejová reprezentácia nastúpi na zápas o prvenstvo v B-skupine svetového šampionátu v Moskve v hale Mytišči proti USA bez Petra Čajánka. Center St. Louis má bolesti v chrbte a stretnutie radšej vynechá. "Do ďalšieho priebehu turnaja by mal byť fit," cituje server iDnes.cz lekára tímu Zdenka Ziegelbauera. Čajánkovi pomáhajú okrem lekára reprezentácie aj fyzioterapeut Petr Janků a do Moskvy priletel aj špecialista Pavel Kolář. "Bolí ma chrbát, nemôžem sa hýbať. Mám niečo s platničkami. Keď chvíľku sedím, nemôžem sa postaviť. Potom mi vadí akákoľvek rotácia v predlaktí. Ale lepší sa to," dodal Čajánek.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
13. máj 2024 11:42