StoryEditor

Vladimír Wänke: Som poriadne znechutený

25.07.2006, 00:00
Tento víkend nedopadol pre ligový futbal najlepšie. Diváci sa mohli pozerať aj na chuligánov, ktorí ničili štadióny. Najviac sa o to pričinili v derby Artmedia - Slovan a v Senci, kde Trnava hrala proti Banskej Bystrici.
Nemôžete zablokovať prístup niektorým chuligánom na ligové zápasy?
- Zatiaľ, bohužiaľ, táto alternatíva v rámci legislatívy nie je možná. Vzhľadom na vážnosť situácie sa tento týždeň stretnem s ministrom spravodlivosti a prezidentom Policajného zboru. Tu už končia akékoľvek žarty, tu už ide o majetok a životy. Chceme pripraviť také opatrenia, ktoré by zamedzili chuligánom podobné vyčíňania. Bol som aj na Artmedii a v Senci, môžem vám povedať, že som bol poriadne znechutený z niektorých primitívov. Toto už presiahlo hranicu únosnosti.

Neodradia vyčíňania hulvátov ostatných ľudí, ktorí už nebudú mať záujem o ligový futbal?
- S tým s vami súhlasím, pretože keď chcem ísť niekde, očakávam kultúrne prostredie. To isté by malo byť aj na futbalových štadiónoch. Ak napríklad idete s malým dieťaťom alebo s manželkou, tak asi nebudete chcieť vidieť takéto zjavy, ktoré otravujú ostatných až do kostí. Nadávky, dymovnice a vandalizmus, to už nemá nič spoločné s kultúrnosťou národa. Budem hlavne apelovať na kluby, aby si zlepšili organizačné opatrenia na štadiónoch.

Ktoré kluby majú najväčšie problémy s fanúšikmi?
- Jednoznačne sú to fanúšikovia Slovana Bratislava a Spartaka Trnava. Nehovorím, že všetci, ale niektorí z nich ani nemajú záujem o futbal. Dôležité je pre nich hlavne to, aby napáchali druhým škody. Predstavitelia všetkých klubov sa budú musieť postarať o lepšiu organizáciu, aby rozhodca počas zápasu neriešil, či dymovnica pristane na ihrisku alebo či opitý fanúšik počas zápasu prelezie na hraciu plochu.

Už dlhé roky má naša liga problémy s podobnými indivíduami, nerieši sa tento problém oneskorene?
- Nesúhlasím s tým názorom, že ligová komisia tento problém neriešila. Už dávnejšie sme vydali príručku, ako sa čo najlepšie organizačne pripraviť na zápasy. Nabudúce sa už musia kluby lepšie pripraviť, pretože predtým zjavne podceňovali organizačné prípravy.
01 - Modified: 2003-03-24 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Sprístupnenie dokumentov ŠtB 02 - Modified: 2003-03-24 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Lídri o odpočúvaniach aj konflikte záujmov 03 - Modified: 2003-03-24 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Bezpečnostná situácia je normálna 04 - Modified: 2003-03-24 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Podmienky práce europoslancov 05 - Modified: 2003-03-24 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Mečiar nemusí vrátiť odmeny
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
13. máj 2024 16:41