StoryEditor

Chceme slušných divákov

16.10.2007, 00:00

Šéf disciplinárnej komisie Slovenského futbalového zväzu Štefan Kridla pre HN:

Čo ste urobili preto, aby sa slušný futbalový fanúšik nebál prísť na štadión?
Jasne sme stanovili, že za zápas je zodpovedný organizátor stretnutia, čiže domáci klub, ktorý bude zodpovedný za to, aby sa výtržnosti odstránili zo štadiónov. Keďže sa však doposiaľ tieto veci nerealizovali dostatočne, tak si od začiatku tejto sezóny pozývame zástupcov klubov, ktorí musia predložiť opatrenia, aby sa to neopakovalo.

Ani to však nepomohlo. V nedávnom šlágri medzi Trnavou a Slovanom tomu tak nebolo. O týždeň nato potom vtrhli fanúšikovia Slovana na štadión do Trenčína.
Pozvali sme si zástupcov oboch klubov a už to riešime. Ešte však čakáme na policajné záznamy. Trest sme ešte nedali, lebo hľadáme, ako zabrániť týmto výtržnostiam.

Nemyslíte si, že aj tento fakt negatívne prispieva k tomu, aby ľudia nechodili na štadióny?
Robíme to hlavne preto, aby na futbal mohli chodiť slušní ľudia. Navrhli sme zmeny v trestnom zákone, aby takýto výtržník v budúcnosti nemohol chodiť na futbal.

Nie je to málo?
Samozrejme pracujeme aj na iných veciach. Napríklad Slovan prišiel s návrhom, že každý fanúšik bude mať čipovú kartu a bude monitorovaný. Druhá vec je, že futbalový zväz prispeje všetkým ligovým klubom na kamerový systém na futbalových štadiónoch.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
03. máj 2024 13:33