StoryEditor

10 potravín, pri ktorých na vás číha riziko

07.12.2015, 23:00
Autor:
HNstyle.skHNstyle.sk

Otrava jedlom je nepríjemná, dokonca vám môže ohroziť aj život. Našťastie, v našich podmienkach ide o relatívne vzácnu skúsenosť. Napriek tomu je užitočné dozvedieť sa, v ktorých potravinách na vás číha potenciálne riziko. Tu je desať tipov podľa portálu Health.com. Hneď na úvod však upozorňujeme, že týmto potravinám by ste sa preto nemali vyhýbať. Akurát byť obozretným.

Listová zelenina

Áno, reč je o vašom obľúbenom hlávkovom šaláte, čakanke, špenáte, kapuste, keli či rukole. A zároveň o zelenine, ktorá len v USA medzi rokmi 1998 a 2008 spôsobila 8836 zdravotných problémov. (Teda – tých ohlásených.) Dôvodom môže byť kontaminácia hnojom, prípadne čistenie v špinavej vode ešte predtým, než sa dostala do obchodu. Na zníženie rizika nákazy sa odporúča dôkladné umytie zeleniny pred použitím a takisto krájanie na osobitnej doske. Aby sa potenciálne baktérie nešírili ďalej.

Ostatné potraviny nájdete vo fotogalérii.


01 - Modified: 2007-11-30 07:25:45 - Feat.: 0 - Title: Analýza HN: Daň, ktorá sa nevolá daň
01 - Modified: 2024-05-18 07:39:38 - Feat.: - Title: Nemusí ísť len o banalitu: Neuveríte čo všetko sa môže skrývať za bolesťami chrbtice 02 - Modified: 2024-05-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Spánok ako zrkadlo tela. Odborník prezrádza, ako z neho vyčítať choroby 03 - Modified: 2024-05-17 12:00:00 - Feat.: - Title: Mužovi museli amputovať nohu, urobil bizarné rozhodnutie. S priateľmi si z nej pripravili tacos 04 - Modified: 2024-05-16 10:30:00 - Feat.: - Title: Pozeráš pri jedle do mobilu alebo tabletu? Chyba. Podľa vedcov máš väčšiu pravdedpodobnosť, že budeš obézny 05 - Modified: 2024-05-15 22:00:00 - Feat.: - Title: Zhoršil sa vám náhle sluch? Upaľujte k lekárovi, väčšina problémov sa dá riešiť, keď sa začne včas
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. máj 2024 06:47