Aj mäkké syry môžu obsahovať listeriu aj E. coli, a to najmä v prípade, že sú vyrobené z nepasterizovaného mlieka. Mali by ste ich teda konzumovať podľa dátumu na obale, alebo počas piatich až siedmich dní od nákupu.Pixabay
StoryEditorPozor na týchto sedem potravín. Nikdy ich nekonzumujte po dátume spotreby
Narazili ste počas prehrabávania sa v chladničke na fľaše drahej šťavy, ktorým už uplynula doba spotreby?
Vypiť ich alebo vyhodiť do koša? Aj keď vám určite príde ľúto vyhadzovať nepoužité jedlá a nápoje, odpoveďou bude veľké áno. Konzumovať nespracované potraviny po dátume spotreby často nestojí za to riziko. Mrazené a konzervované výrobky či sušené cestoviny budú naopak s najväčšou pravdepodobnosťou v poriadku aj po expirácii. Teda za predpokladu, že ste ich správne uskladnili, píše New York Post.
Tieto potraviny však môžu byť skutočne nebezpečné.
01 - Modified: 2024-05-11 12:30:00 - Feat.: - Title: Čoraz viac ľuďom sa v dospelosti objavuje alergia na potraviny. Čo sa to s nami deje a prečo je za tým aj prílišná hygiena?
02 - Modified: 2024-05-10 11:00:00 - Feat.: - Title: Najnebezpečnejší syr na svete: Casu martzu je len pre silné žalúdky. Jeho hlavnou ingredienciou sú larvy
03 - Modified: 2024-05-09 09:00:00 - Feat.: - Title: Žena s extrémne zriedkavou diagnózou štyri roky nič nezjedla. Vysvetľuje dennú rutinu, ktorú musí dodržiavať, aby prežila
04 - Modified: 2024-05-03 13:10:14 - Feat.: - Title: Potraviny sú drahšie na celom svete, najviac bolo zasiahnuté mäso
05 - Modified: 2024-05-04 22:00:00 - Feat.: - Title: Vajcia, zeleninu a už vôbec nie hydinové mäso: Ak vám zaleží na zdraví, tieto potraviny neohrievajte