StoryEditor

Pospíšil testoval pivovar: Ak sa trocha zlepší, bude najlepší v Bratislave

24.04.2017, 10:30

Staré príslovie hovorí: Kde sa pivo varí, tam sa tiež dobre darí. Bohužiaľ to nie je vždy pravidlom, ako sme sa už pri dvoch pivovaroch mohli presvedčiť. Povedali sme si však, že do tretice všetko dobré a znova to skúsime. Zišli sme sa na pracovnej večeri v Patrónskom pivovare v Bratislave.

Test reštaurácie a ďalšie zaujímavé témy nájdete v aprílovom čísle magazínu prečo nie?!, ktorý je len dnes vložený v HN.

Reštauračné miestnosti v Patrónskom pivovare, ktorý sme navštívili, sú dostatočne rozľahlé a tak nebol problém nájsť pokojný kútik pre šesť hladných krkov. Privítala nás príjemná, usmievavá servírka, ktorá okrem jedálneho lístka rozdávala tiež dobrú náladu. Stručný jedálny lístok ponúkal zaujímavá regionálne jedlá. My sme hneď na úvod ochutnali výbornú kapustnicu s údeným mäsom, klobásou a kyslou smotanou a pokračovali sme ďalej.

archív reštaurácie

​Hovorí sa, že zakázané ovocie chutí najlepšie, a tak sme ochutnali zakázaný tatársky biftek s hriankami. Alebo sa niekto umúdril a zákaz zase zrušil? Tatarák bol ako sa patrí z hovädzej sviečkovej so všetkými ingrediencami, ktoré k tataráku patria. Boli sme radi, že sa tatarák do jedálneho lístka zase vrátil.

Ružová panenka
Potom sme si objednali čerstvo upečenú kačaciu pečeň s chrumkavou smaženou cibuľkou, bol to pôžitok. Pečené kolienko z mladého prasiatka, ktoré nasledovalo, bolo výborné, bohužiaľ na studenom tanieri so studenou zemiakovou kašou. Prečo?

Pečené kačacie prsia sme vrátili, bolo totálne vysušené, k tomu servírovaná červená kapusta vlažná, podávaná opäť na studenom tanieri. Po našej reklamácii nám tento pokrm nebol účtovaný. Potom nám priniesli medajlónky z panenky so staročeskou slovkovou omáčkou. Medajlónky mohli byť viac do ružova upečené, ale chuťovo v poriadku.

archív reštaurácie

Na záver sme ako dezert ochutnali perfektné zemiakové šúľance s makom a orechami, ktoré som doteraz v reštaurácii lepšie nejedol. To poteší. Následná čokoládovo-oriešková tortička s lesným ovocím bola tiež ok. Môžeme konštatovať, že Patrónský pivovar je solídny podnik. Ak odstráni pár chýb, bude patriť medzi najlepšie pivovary v meste. Prajeme veľa spokojných klientov.

Privítanie: 1
Ambiente a čistota: 1
Obsluha: 1
Kuchyňa: - 2

01 - Modified: 2024-05-31 22:00:00 - Feat.: - Title: Slané nástrahy pre naše telo: Ako nájsť rovnováhu a prečo nie dobré soliť tou himalájskou? 02 - Modified: 2024-05-26 11:00:00 - Feat.: - Title: Príbehy slávnych jedál: Falafel je modlou vegetariánov, údajne ho jeme už tisíc rokov. Aká je jeho skutočná história? 03 - Modified: 2024-05-25 10:05:00 - Feat.: - Title: Čo sa jedlo v stredoveku: V chalupách kaše, na hradoch pávy i bobry. Kurča bolo zriedkavosťou, lososa nechceli 04 - Modified: 2024-05-24 10:00:00 - Feat.: - Title: Známy kulinársky portál zostavil zoznam najhorších slovenských jedál. Nechýba v ňom ryžový nákyp či fliačky s kapustou 05 - Modified: 2024-05-23 09:00:00 - Feat.: - Title: Chceme ponúknuť medzinárodným aj domácim návštevníkom hotelov transparentnosť a kvalitu, tvrdí pre HN odborník
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
02. jún 2024 22:50