StoryEditor

Linda Evangelista: Skrášľovací zákrok ma znetvoril. Po rokoch skrývania sa ukázala svetu

18.02.2022, 16:17
Autor:
subsub
Bývalá topmodelka priznala, že to je dôvodom, prečo sa päť rokov radšej ukrývala doma.

Vlani na jeseň Linda Evangelista prvýkrát otvorene prehovorila o tom, prečo sa už roky neukazuje na verejnosti. V roku 2016 podstúpila kozmetický zákrok, ktorým sa rozhodla bojovať s prejavmi starnutia. Podľa svojich slov však bohužiaľ skončila úplne znetvorená, uvádza portál iDnes.cz.

Zo svetla reflektorov do izolácie

„Milovala som chodenie po prehliadkových mólach. Teraz sa desím len toho, že stretnem na ulici niekoho známeho. Nemôžem už tak ďalej žiť, skrývať sa a hanbiť sa za seba. Nemôžem už ďalej žiť v tejto bolesti. Chcem konečne nahlas prehovoriť. Snažila som sa ten problém vyriešiť sama, myslela som si, že niečo robím zle. Dostala som sa dokonca do stavu, keď som prestala úplne jesť. Mala som pocit, že sa úplne zbláznim,“ opisuje v rozhovore pre magazín People.

Na tele má vraj po zákroku už roky obrovské tukové hrče, ktoré sú viditeľné aj cez oblečenie. „Keď idem von bez sťahovacej spodnej bielizne, hrče sa mi odierajú takmer až do krvi. Nie je to mäkké tukové tkanivo, sú to tvrdé veľké tukové hrče. Nemôžem vlastne ani normálne pripažiť. Nemyslím si, že by mi nejaký módny návrhár dal vôbec prácu, keď by mi zo šiat trčalo toto,“ sťažuje sa bývalá topmodelka.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Linda Evangelista (@lindaevangelista)

Všetko odštartovala takzvaná kryolipolýza. To je procedúra, počas ktorej sa pomocou mrazu redukujú tukové bunky a menia ich na kryštály, ktoré sú potom z tela samovoľne vylúčené prirodzenými metabolickými pochodmi a lymfatickým systémom.

V jednom z 20-tisíc prípadov však dôjde k opaku a tukové bunky sa po zákroku začnú množiť a rásť. To sa stalo práve Linde Evangeliste, u ktorej došlo k takzvanej paradoxnej tukovej hyperplázii.

„Niekoľko mesiacov po zákroku som sa odhodlala ísť k svojmu doktorovi. Vyzliekla som sa úplne a priznala, že vôbec nejem, zámerne hladujem a aj tak to nepomáha. Čo teda robím zle?, pýtala som sa. Vysvetlil mi, že to, čo sa stalo, už nikdy nenapravím diétami, ani cvičením,“ spomína Kanaďanka.

Žaloba a následky

Evangelista zažalovala kliniku CoolSculpting, na ktorej zákrok podstúpila a tvrdí, že nebola dostatočne jasne informovaná o všetkých možných vedľajších účinkoch a rizikách.

„Paradoxná tuková hyperplázia mi nielenže zničila živobytie, pretože som samozrejme prišla o všetky pracovné zákazky. Ale uvrhla ma tiež do začarovaného kruhu hlbokých depresií, intenzívneho smútku a najhlbšieho sebapohŕdania,“ tvrdí modelka.

„Do zrkadla sa už ani nepozerám. Ten človek v ňom nevyzerá ako ja. Dúfam, že tým, že som o tom všetkom otvorene prehovorila pomôžem aspoň niekoľkým ďalším ľuďom, ktorým sa stalo to isté, čo mne a sú v rovnakej hroznej situácii. Trvá to už šiesty rok. Už sa nemôžem ďalej len schovávať doma,“ hovorí.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Linda Evangelista (@lindaevangelista)

Linda Evangelista začala s modelingom v trinástich rokoch, od deväťdesiatych rokov sa objavila na obálkach viac ako sedemsto módnych a spoločenských magazínov aj veľkých denníkov z celého sveta.

Spoločne s Claudiou Schifferovou, Cindy Crawfordovou, Naomi Campbellovou, Christy Turlingtonovou a Evou Herzigovou patria medzi najvýznamnejšie svetové topmodelky.

01 - Modified: 2024-05-10 22:00:00 - Feat.: - Title: Majiteľ Viech Vojtěch Záhorský: Baví ma tvoriť priestory na výmenu názorov 02 - Modified: 2024-05-02 22:00:00 - Feat.: - Title: Cukrárska legenda z Kremnice: V zlatom meste obnovili výrobu zákuska, ktorý vraj spôsobuje závislosť 03 - Modified: 2024-05-03 09:00:00 - Feat.: - Title: Radšej naživo. Ľudia sú unavení z online zoznamiek, vracia sa rýchle randenie 04 - Modified: 2024-05-04 22:00:00 - Feat.: - Title: Cvičiť ráno alebo večer? Pri obezite hrá načasovanie dôležitú úlohu, tvrdí rozsiahla štúdia 05 - Modified: 2024-04-26 22:00:00 - Feat.: - Title: Jana Kirschner: V Británii sa mi vyčistili hodnoty. Tu vláda robí likvidačné opatrenia proti kultúre a ľuďom
menuLevel = 2, menuRoute = style/osobnosti, menuAlias = osobnosti, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
13. máj 2024 06:41