StoryEditor

Vitajte v dobe introvertov: Prečo sa im dnes žije ľahšie?

30.03.2021, 00:00
Prečítajte si inšpiratívny článok publikovaný v Hn magazíne, ktorý vychádza každý piatok ako príloha k Hospodárskym novinám.

Dnes je jasné, že byť introvertom nie je také zlé, ako sa doteraz všeobecne zdalo. Konečne! Introverti si to zaslúžia, pretože sa im nežilo dobre. Doba patrila extrovertom. Dokonca sa dá povedať, že introverti boli v spoločnosti diskriminovaní.

​Možno už dávno malo vzniknúť nejaké hnutie na ich podporu. Lenže to by beztak nefungovalo, pretože jedným z typických čŕt introvertov je, že nestojí o pozornosť. Viete, akú otázku introvert považuje za najhlúpejšiu? Ako si prežil víkend?

Kým extrovert hneď začne nadšene rozprávať, čo všetko stihol, na koľkých hromadných spoločenských a športových podujatiach sa zúčastnil, a všetko doloží bleskurýchlou ukážkou fotiek, ktoré má v mobile, introvert povie: Hm, fajn.

Čo znamená, že si myslí: Preboha, prečo by som mal kolegovi, s ktorým mám spoločné len to, že sme sa náhodou ocitli v jednej firme, rozprávať, čo som robil cez víkend? Čo je ho do toho? Kým extroverti v poslednom čase trpia, pretože nemajú kde predvádzať niečo zo svojich predchádzajúcich pestrých aktivít, introverti sú šťastní, že sa ich konečne nikto nepýta, čo robili.

Extrovertom chýba pravidelný kontakt s pracovným kolektívom, najmä akcie zvané teambuilding. Zato pre introvertov je home office, teda možnosť pracovať z domu, priam splneným snom.

Prináša im pocit nadpozemského blaha v porovnaní s obdobím, keď denne trávili hodiny v takzvaných open spaceoch, obrovských priestoroch bez stien či priečok oddeľujúcich jednotlivé stoly, takže boli nútení neustále komunikovať s kolegami, počúvať ich táraniny a predstierať, že o táraniny nejde

Práca z domu je oproti tomu absolútny raj. Tento raj narúša iba to, že od nich kolegovia, nadriadení, klienti či obchodní partneri chcú, aby sa pripájali online a diskutovali s nimi cez webkameru.

Introvertom tieto videohovory pripadajú ako zbytočná strata času a chvíle strávené pri tomto technickom úkone im súčasný príjemný život kazia. Úplne najťažšie pre nich je pripájať sa na natoľko obľúbené hromadné videohovory, teda videoporady, pri ktorých na nich z ...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2021-03-01 08:03:00 - Feat.: 0 - Title: "Keď sa mi niečo stane, nájdu moje kosti." Ako znášajú karanténu nezadaní?
01 - Modified: 2024-04-26 22:00:00 - Feat.: - Title: Jana Kirschner: V Británii sa mi vyčistili hodnoty. Tu vláda robí likvidačné opatrenia proti kultúre a ľuďom 02 - Modified: 2024-04-25 07:00:00 - Feat.: - Title: Vedci zaznamenali najdlhšie trvajúci covid. Muž trpel nákazou 613 dní a jeho telom sa prehnalo 50 mutácií 03 - Modified: 2024-04-23 22:00:00 - Feat.: - Title: Ťažké časy v paláci: Čo vieme o skutočnom zákulisií ochorenia kráľa Karol III. a princeznej Kate? 04 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Nutričná poradkyňa: Nie som prísny typ poradcu, aj malé zmeny totiž môžu mať veľký efekt (aj) na zdravie 05 - Modified: 2024-04-18 22:00:00 - Feat.: - Title: O feminizme, inceloch a strachu: Muži strácajú pôdu pod nohami, necítia sa dobre, sú osamelí, nepochopení
menuLevel = 2, menuRoute = style/osobnosti, menuAlias = osobnosti, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
02. máj 2024 02:02