StoryEditor

Naštvané vtáky sa už čoskoro stanú realitou (video)

02.04.2012, 00:00
Autor:
mammam
Čoskoro po svete vyrastú nové zábavné parky -- podľa predlohy fenomenálnej hry Angry Birds.

Hra, v ktorej nahnevané vtáky ostreľujú zlé zelené prasiatka, sa stala absolútnym svetovým fenoménom. Je to najsťahovanejšia platená aplikácia všetkých čias a najnovšie sa jej autori rozhodli preniesť ju do reality. Už toto leto vo Fínsku v meste Tampere vybudujú prvý zábavný park Angry Birds, nasledovať bude Veľká Británia, Čína a postupne sú v pláne aj ďalšie krajiny.
Fínsko nebolo vybrané náhodou – práve odtiaľ totiž pochádza spoločnosť Rovio, ktorá naštvané vtáky stvorila. Pri projekte zábavných parkov Rovio ohlásilo spoluprácu so špecialistom na výrobu vybavenia ihrísk Lappset Group. Cieľom bolo prinútiť hráčov aj k fyzickej aktivite.
„Rovio chce pozvať hráčov ich hry, aby iba nesedeli v kresle, ale aby vyšli von, hýbali sa a zabávali,“ povedal pre BBC marketingový riaditeľ Lappsetu Johan Granholm.
„V parku budú veľké obrazovky, kde bude možné hrať hry. A tiež tunel, ktorý musíte prejsť určitou rýchlosťou. Ak to nestihnete, čaká vás vodná sprcha.“ Zároveň však Granholm najmä pre pokoj rodičov dodal, že v parku sa určite nebude z ničoho a na nič strieľať.
Hra, ktorú si už stiahlo takmer 700 miliónov ľudí (vrátane britského premiéra Davida Camerona) sa teda už toto leto stane realitou – nadviaže tak na svoju raketovú kariéru a úspech tričiek, hračiek a iných produktov s tematikou Angry Birds. Každopádne však existuje ešte niekto rýchlejší ako samotní fínski developeri. Číňania. Tí totiž Angry Birds zábavný park otvorili už minulý rok. Nelicencovaný, samozrejme...

3D animácia budúceho parku Angry Birds. Snímka: www.bbc.co.uk

 

menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
16. máj 2024 11:29