StoryEditor

Okuliare budúcnosti? Skôr nepodarok, ukazujú testy

05.05.2013, 17:20
Autor:
hašhaš
Google chcel okuliarmi priniesť zariadenie budúcnosti. Spoločnosť si však ešte bude musieť počkať.

Google sa snaží prinášať budúcnosť. Aspoň taký je cieľ ich nového produktu, inteligentných okuliarov Google Glass. No ak sú prvé recenzie pravdivé, budú musieť zatiaľ okuliare ostať predmetom budúcnosti.

Portál Business Insider pozbieral prvé dojmy novinárov, ktorí mali možnosť testovať okuliare na vlastnej koži a pre technologického giganta dobré správy reakcie neprinášajú.

Novinka od Google sa javí ako produkt s množstvom chýb, a čo je horšie, s nejasným využitím.

Pozrite si niektoré postrehy od ľudí, ktorí okuliare testovali:

Výdrž batérií je strašná. Redaktori technologického webu Engadget odhadujú, že okuliare na jedno nabitie vydržia päť hodín. Podľa Kevina Smitha z Business Insider (BI) to sú iba tri hodiny. To je na zariadenie, ktoré máte mať na tvári celý deň, veľmi málo. Podľa televízie ABC to je tri a pol hodiny.

Sú mätúce a bolí z nich hlava. Alyson Shontell z BI hovorí, "bol som z okuliarov dezorientovaný. Nedalo sa sústrediť na ľudí alebo veci okolo mňa... Zároveň ma z nich bolela hlava, musel som zaostrovať na niečo, čo bolo príliš blízko pri očiach." Podobnú skúsenosť má aj manažér hedgeových fondov Eric Jackson. Ten na svojom Twitteri napísal, že od viacerých ľudí počul, že im Google Glass spôsobovali bolesti hlavy.

Displej nie je dobre vidieť za jasného svetla. "Vidieť obrazovku pri jasnom svetle môže byť problém," napísali redaktori Engadget.

Hlasové ovládanie je nespoľahlivé. Sú dve možnosti, ako ovládať okuliare. Buď panelom na strane, alebo hlasovými príkazmi. Poviete "OK Glass," a potom svoj príkaz. Megan Rose Dickey z BI mala s hlasovým ovládaním počas testovania problémy. "Testovala som okuliare v miestnosti s kolegami. Bez toho, aby som povedala `OK Glass`, okuliare vyhľadávali na Google podľa okolitých ruchov."

Stále potrebujete smartfón, ak chcete používať okuliare v priestore. Google Glass nemajú vlastný systém na prenos dát. Preto si ich musíte spárovať so smartfónom, ktorý má aktivovaný dátový prenos. To môže ovplyvniť účty za telefón a hlavne vybíjať dve vaše zariadenia naraz.

Odpovedať na správu je náročné. Nie je jednoduché upravovať odpovede na textové správy. Ak hovoríte pomaly, čisto a vyhnete sa gramatickým chybám, máte šancu na to, aby ste poslali mail správne. Ak vás však okuliare nepočuli správne, musíte celu správu prerobiť.

Toto sú síce problémy, ktoré Google môže pomerne jednoducho odstrániť, ostáva však zásadná prekážka. Aj v najnadšenejších recenziách sa ukazuje, že najväčšou výhodou okuliarov je to, že spravíte veľmi rýchlo fotku. A tu nastáva ďalší problém, kvalita fotiek sa nevyrovná tým z iPhonu alebo najnovších telefónov s Androidom.

Zdroj: BusinessInsider.com

01 - Modified: 2024-04-27 22:00:00 - Feat.: - Title: Nie je vlajkovou loďou, ale je hodná tohto pomenovania. Nová Motorola ponúka top funkcie za výhodnú cenu 02 - Modified: 2024-04-25 12:03:56 - Feat.: - Title: Samsung prináša podarenú štýlovku. Pokúsi sa s ňou uspieť na trhu, kde sa mu dlho nedarí 03 - Modified: 2024-04-24 07:12:44 - Feat.: - Title: Vysoký výkon, skvelé objektívy a zaujímavé príslušenstvo. Takto to vyzerá, keď sa z mobilu stane fotoaparát 04 - Modified: 2024-04-12 22:00:00 - Feat.: - Title: Vyklápací smartfón, ktorý stojí polovicu ceny Z Flipu od Samsungu? Áno, ale nákup nebude jednoduchý 05 - Modified: 2024-04-09 22:00:00 - Feat.: - Title: Toto sú najpredávanejšie telefóny všetkých čias. Vládne im roky sa trápiaca značka
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
28. apríl 2024 21:07