Reprofoto/YouTube
StoryEditor

"Veľké ako kufor." Americké námorníctvo zverejnilo utajené výpovede pilotov o stretnutiach s UFO

16.05.2020, 08:16
Autor:
mhmh
Koncom apríla Pentagon zverejnil niekoľko videí, na ktorých bolo možné vidieť zábery z lietadiel, ktoré sa stretli s neidentifikovanými lietajúcimi objektmi.

Námorníctvo Spojených štátov zverejnilo doteraz utajené správy, v ktorých piloti opisujú stretnutie s neidentifikovanými lietajúcimi objektmi (UFO). V roku 2014 uviedol jeden z pilotov, že je "strieborné a veľké ako kufrík". Ďalší piloti sa potom domnievali, že môže ísť o drony.

Koncom apríla Pentagon zverejnil niekoľko videí, na ktorých bolo možné vidieť zábery z lietadiel, ktoré sa stretli s neidentifikovanými lietajúcimi objektmi.

Tento týždeň potom na základe zákona o prístupe k verejným informáciám potom portál The Drive získal správy o ôsmich incidentoch, v ktorých boli aj výpovede pilotov, ktorí sa s UFO stretli.

Všetkých osem prípadov sa odohralo vo vzdušnom priestore pri pobreží štátov Virginia a Severná Karolína v rokoch 2013 a 2014.

Pilot bol vo vzdialenosti jeden a pol metra

Správy potom opisujú UFO ako "neidentifikované vzdušné zariadenie" a následné vyšetrovanie vykonával málo známy program Pentagonu nazvaný Program identifikácie pokročilých hrozieb vzdušného priestoru, o ktorého existencii verejnosť nevedela do decembra roku 2017.

V hlásení z 26. marca 2014 jeden z pilotov pôsobiaci na lietadlovej lodi Theodore Roosevelt uviedol, že videl "kovový objekt", ktorý bol "do veľkosti veľmi malý a strieborný".

Dodal potom, že rozmery by prirovnal približne ku "kufríku". Pilot sa dostal do vzdialenosti 300 metrov. Nebol však "schopný lietadlo rozpoznať". Pokúsil sa ešte raz dostať do kontaktu so zariadením, ale nepodarilo sa mu to.

Ďalšie správy potom opisujú lietajúce objekty ako "bezpilotné letecké systémy" alebo "drony". Pilot, ktorý bol pri incidente v novembri roku 2013, uviedol, že bol od zariadenia "bielej farby bez akýchkoľvek ďalších rozpoznávacích rysov" vo vzdialenosti jeden a pol metra.

Dron s raketami či guľa 

Ďalší potom hovoril o situácii, ktorá nastala v decembri roku 2013, že zaznamenal "malý biely objekt" približne v mieste, kde mu radar naznačoval, že by UFO malo byť. Rovnako potom opísal zariadenie aj pilot v júni 2013.

Podľa neho však išlo o dron s raketami. Podľa denníka The New York Times bol oným pilotom plukovník Ryan Graves a uviedol, že objekt vyzeral ako guľa, vnútri ktorej bola kocka.

Všetky správy však majú jedného spoločného menovateľa. Nikto z pilotov nebol schopný určiť, kto lietajúci objekt riadi. V apríli 2014 sa dokonca jednému z pilotov podarilo zamerať objekt zbraňovými systémami na lietadle, nemal však vizuálny kontakt.

Mimozemský pôvod odborníci vylučujú

Správy tiež dodávajú, že v oblastiach, kde sa piloti stretli s UFO, nerobili v tom čase testy žiadne iné vládne agentúry. Ministerstvo obrany sa však zdržiava akýchkoľvek špekulácií, že by objekty mali mimozemský pôvod a sami piloti sa k pôvodu nevyjadrujú.

Podľa expertov, ktorých oslovil denník The New York Times, je isté, že zariadenie vyrobil niekto na Zemi, napriek tomu, že úrady nemajú žiadne informácie o pôvode "neidentifikovaných lietajúcich zariadení".

Zábery z kamier lietadiel zverejnilo ministerstvo obrany už koncom apríla. Vtedy Pentagon odtajnil tri videá. Podľa odborníkov však nešlo o nové zábery, už skôr boli zverejnené súkromnou spoločnosťou a špekulovalo sa o ich pravosti. Ministerstvo síce tieto zábery uznalo za pravé už na jeseň, ale až teraz poskytlo pôvodne nahrávky.

Videá sú nasnímané infračervenou kamerou a na každom z nich je vidieť rýchlo sa pohybujúci predmet. Dve z troch sú sprevádzané aj zdanlivo autentickou zvukovou stopou.

Videá ako prvá zverejnila postupne medzi decembrom 2017 a marcom 2018 spoločnosť To The Stars Academy of Arts & Sciences, za ktorej vznikom stojí jeden z členov populárnej punkrockovej kapely Blink 182 Tom DeLonge a zaoberá sa štúdiom zaznamenaných letov UFO.

01 - Modified: 2024-04-29 12:44:39 - Feat.: - Title: Čína dokončuje „neviditeľný“ bombardér. Máme lepšie, povedal Pentagon 02 - Modified: 2024-04-29 05:39:24 - Feat.: - Title: Biely dom vyzval na pokojné protesty na univerzitách, polícia zadržala ďalších ľudí 03 - Modified: 2024-04-29 05:15:38 - Feat.: - Title: Severná Kórea kritizovala USA za dodávky rakiet Ukrajine. Washington označila za "narušiteľa" mieru 04 - Modified: 2024-04-29 04:39:03 - Feat.: - Title: Blinken na novej ceste na Blízky východ navštívi Izrael a Jordánsko 05 - Modified: 2024-04-28 20:15:14 - Feat.: - Title: Americkú Oklahomu a okolité štáty zasiahla tornáda, úrady hlásia štyroch mŕtvych
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
29. apríl 2024 17:45