StoryEditor

Saudská arábia vyhostila turistov. Boli príliš krásni

18.04.2013, 13:38
Podľa úradov hrozilo, že by traja muži boli pre tamojšie ženy "neodolateľní".

Neobvyklý dôvod vyhostenia z krajiny údajne uviedla Saudská Arábia v prípade troch turistov zo Spojených arabských emirátov. Domov ich poslala jednoducho preto, že boli príliš krásni.

Často sa diskutuje o nevýhodách ženskej krásy, nedávny incident zo Saudskej Arábie ale dokazuje, že problémy so svojím vzhľadom môžu mať aj muži.

Traja muži zo Spojených arabských emirátov sa rozhodli navštíviť tradičný kultúrny festival v Rijáde. Podľa všetkého sa venovali programu, keď k nim pristúpila saudskoarabská náboženská polícia a z pavilónu je odviedla.

Čím sa previnili? Boli príliš krásni, píše americký časopis Time. Ak by zostali, hrozilo by vraj, že by ich prítomné ženy mohli považovať za neodolateľných.

"Jeden z organizátorov festivalu uviedol, že traja muži boli odvedení preto, že boli príliš pekní a Komisia pre podporu mravnosti a potláčanie nemravnosti sa obávala, že by im ženy ľahko podľahli," píše denník Elaphe s tým, že všetci traja "hriešnici" boli deportovaní späť do SAE.

Saudská Arábia je silne náboženskou krajinou a ultrakonzervatívnou spoločnosťou - jedná sa o jediný štát na svete, ktorý neumožňuje ženám šoférovať auto. Aj keď je možné, že aspoň v tomto smere dôjde k zmene: za ženské vodičky sa totiž nedávno postavil miliardár a princ Valíd bin Talal.

Princ tento týždeň prostredníctvom Twitteru odkázal, že by stálo za to zvážiť, aký ekonomický dopad by malo, keby mohli ženy jazdiť v aute samé. Krajina, ktorá sa práve snaží vytvoriť pracovné miesta pre svojich občanov, by nemusela zamestnávať až pol milióna vodičov, ktorí teraz ženy vozia, a z ktorých väčšina sú cudzinci.

V Rijáde totiž podľa princa začína vzbudzovať obavy fakt, koľko peňazí cudzinci zamestnaní v kráľovstve posielajú do svojich krajín. Vydržiavanie vodičov, ktorí vozia ženy za všetkými pochôdzkami, predražuje navyše rodinné rozpočty.

01 - Modified: 2024-04-19 08:00:00 - Feat.: - Title: Môže si za záplavy v Dubaji krajina sama? Už roky umelo ovplyvňuje počasie, odborníci v tom majú jasno 02 - Modified: 2024-04-17 07:45:00 - Feat.: - Title: VIDEO Dubaj pod vodou. Krajinou sa prehnali najhoršie búrky v histórii, zaplavilo najrušnejšie letisko aj metro 03 - Modified: 2024-04-17 08:43:37 - Feat.: - Title: Svetová letecká križovatka je pod vodou. Dubaj zasiahli nevídané búrky, letisko je paralyzované 04 - Modified: 2024-04-13 11:30:00 - Feat.: - Title: Najpodivnejší kus zeme? Toto územie patrí jednému štátu, no je obklopené iným štátom, ktorý je obklopený ďalším štátom 05 - Modified: 2024-03-19 06:04:37 - Feat.: - Title: Tropická cyklóna v Austrálii odrezala od zvyšku krajiny zhruba 700 obyvateľov
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
03. máj 2024 00:12