Izraelský minister Itamar Ben Gvir mal autonehodu v meste Ramla. FOTO: Reuters
StoryEditor

Izraelský minister Ben Gvir mal nehodu, auto po náraze skončilo na streche

26.04.2024, 19:47
Autor:
ČTKČTK

Z videa vyhotoveného palubnou kamerou iného vozidla je zrejmé, že ministrov sedan, na záberoch idúci v protismere, pravdepodobne vošiel do križovatky na červenú.

Izraelský minister národnej bezpečnosti Itamar Ben Gvir mal autonehodu v meste Ramla v strede Izraela. Jeho vozidlo sa po zrážke na križovatke obrátilo na strechu a minister je s ľahkým zraneným v nemocnici, napísal portál The Times of Israel (ToI). Polícia uviedla, že príčinu nehody vyšetruje.

Z videa vyhotoveného palubnou kamerou iného vozidla je zrejmé, že ministrov sedan, na záberoch idúci v protismere, pravdepodobne vošiel do križovatky na červenú, napísal ToI. Ministrova kancelária uviedla, že Ben Gvir je pri vedomí a v dobrom stave.

Zábery z protiidúceho auta ukazujú ministrov čierny voz, ako spomaľuje pred semaformi a takmer zastaví. Čoskoro však začne opäť zrýchľovať, vojde do križovatky a do jeho pravého boku čelom narazí iné osobné auto a obráti ho na strechu.

Ministrov sedan do križovatky nasledovalo aj biele SUV, v ktorom zrejme išla ministrova ochranka; z auta bezprostredne po kolízii vybehla dvojica mužov v uniformách.

image

Poškodzuje medzinárodnú povesť. Lídri izraelskej opozície vytkli ministrovi Gvirovi kritiku na adresu Bidena

Ben Gvir je šéfom ultranacionalistickej strany Ocma Jehudit (Židovská sila), funkciu ministra národnej bezpečnosti zastáva od decembra 2022. Vo vláde premiéra Benjamina Netanjahua podporuje rozširovanie izraelských osád na palestínskych územiach; sám je jedným z osadníkov na Západnom brehu Jordánu.

Preslávil tiež protimoslimskými postojmi a ostrými vyhláseniami voči protivníkom Izraela na Blízkom východe; v uplynulých mesiacoch napríklad vyhlásil, že raketové útoky šiitského hnutia Hizballáh považuje za vyhlásenie vojny a po masívnom vzdušnom iránskom útoku na Izrael z 13. apríla volal po "zbesilej" odpovedi.

01 - Modified: 2024-05-11 09:52:09 - Feat.: - Title: Operácia pokračuje. Izraelská armáda vyzvala na evakuáciu v ďalších oblastiach mesta Rafah 02 - Modified: 2024-05-10 07:40:21 - Feat.: - Title: Izrael a Hamas musia byť flexibilní, ak chcú prímerie, tvrdí Egypt 03 - Modified: 2024-05-10 06:58:34 - Feat.: - Title: Poznáme sa 40 rokov. Verím, že s Bidenom prekonáme nezhody, vyhlásil Netanjahu v americkej televízii 04 - Modified: 2024-05-10 04:39:32 - Feat.: - Title: Izrael sa kvalifikoval do finále piesňovej súťaže Veľká cena Eurovízie 05 - Modified: 2024-05-09 18:15:24 - Feat.: - Title: Izrael zostane v boji proti Hamasu sám, ak bude musieť, reaguje Netanjahu na varovania z USA
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
12. máj 2024 08:08