StoryEditor

9 vecí, ktoré musíte mať v kabelke, aby ste prežili leto

17.06.2015, 00:00
Autor:
stlstl

Viete, čo všetko by mala obsahovať, aby ste aj najväčšie horúčavy prežili v plnej kráse?

1. Najdôležitejšie, čo by ste určite v lete nemali nechávať doma, je opaľovací krém. Svoju pokožku už musíte poznať natoľko, aby ste vedeli, aký vysoký faktor skutočne potrebujete. Skúste si zadovážiť menšie balenie, ktoré nebude príliš ťažké a už potom sa nebudete musieť starať o to, či, kedy a ako dlho ste vystavená slnku. Slnko a pleť budete mať pod kontrolou.

2. Možno neveríte, ale rovnako ako vaša pleť, aj pery sú citlivé na slnečné lúče. Ak nechcete, aby vám popukali, nezabudnite si doma niečo, čím si ich ochránite. Možností máte veľa. Od špeciálnych leskov na pery, rúže či bezfarebné balzamy pre športové typy žien, ktoré sa príliš nemaľujú. V každom prípade dbajte o to, aby obsahovali výživný UVA a UVB filter hydratačné zložky a vitamíny.

3. Pokožka, pery, to všetko je fajn, ale rovnako dôležité je ochrániť pred slnečnými lúčmi oči. A nielen preto, aby ste mali menej vrások. Slnečné okuliare vôbec nie sú iba módny doplnok. Lekári sa zhodujú, že očiam najviac škodí ultrafialové žiarenie. A preto, ak si budete vyberať tento rok nové okuliare, dbajte o to, aby mali 100% UV filter. Mimochodom, väčšina odborníkov sa zhoduje v tom, že slnečné okuliare netreba nosiť iba v lete, ale vždy, keď spoza mrakov vykuknú slnečné lúče.

4. A teraz niečo, čo je trochu netradičné. Papierové, vodu dobre absorbujúce utierky. Najmä pre tie, ktoré majú mastnú pleť. Nič nie je horšie, ako pri mierne vlhkom či sparnom počasí mastná, potiaca sa pleť. Jemné papierové obrúsky sú najlepšou záchranou. Ak si nimi jemne preklepkáte pleť, nemusia vám zničiť ani mejkap.



Snímka: flickr


5. Kompaktný púder je stopercentnou záchranou, aby vaša pleť vyzerala aj v lete veľmi pekne. Pozor, hovoríme o tom, aby vaša pleť pekne žiarila, nie sa leskla. To znamená, že si vyberte jemne matný púder. A na pleť si ho nanášajte labutienkou. Kompaktný púder totiž nie je taký sypký, aby sa dal nanášať štetcom. Labutienku nezabudnite raz týždenne umyť.

6. Deodorant alebo antiperspirant. Máte nejaké otázky? Doplníme už len to, že výrobcovia dnes ponúkajú aj špeciálne, kabelkové balenia, ktoré sa zmestia aj do menšej, napríklad večernej kabelky.

7. Príjemný svieži parfum. Dbajte aj počas sparných dni na to, aby ste okolo seba šírili príjemnú vôňu. To, že máte uprednostniť svieže arómy, vám asi nemusíme veľmi pripomínať. Pretože z ťažkých vôní vás môže rozbolieť aj hlava. A možno aj okolie.

8. Máte dlhé vlasy? Kaderníci nás za túto radu síce nepochvália, ale pri teplých slnečných dňoch je lepšie, ak máte vlasy vypnuté do atraktívneho drdola či jednoduchého copu. Minimálne vám bude menej teplo.

9. Fľaša vody. O dodržiavaní pitného režimu sa toho pohovorilo neúrekom. A aby vás neprekvapilo sucho v ústach, určite si do kabelky dajte fľašu s nápojom. Najlepšie s obyčajnou vodou. Po sladkej budete ešte viac smädné a navyše sa chcete pýšiť peknou postavou. Ak predsa len potrebujete nejakú chuť, dajte si do fľaše listy mäty alebo medovky. A pár kvapiek citrónu vás osvieži tiež.


Článok bol uverejnený v magazíne Fit život.

01 - Modified: 2007-06-27 16:35:38 - Feat.: 0 - Title: Wimbledon je pre mňa tenisový domov
01 - Modified: 2024-04-11 10:52:29 - Feat.: - Title: Horúčavy vo východnej Ázii a v Tichomorí ohrozujú desiatky miliónov detí 02 - Modified: 2024-04-08 12:00:00 - Feat.: - Title: Nebezpečné horúčavy. Nová štúdia prezradila, ako vysoké teploty ovplyvňujú naše pohlavné bunky 03 - Modified: 2024-03-29 17:46:49 - Feat.: - Title: Meteorológovia očakávajú cez víkend prvý letný deň tohto roka, teplo bude aj v pondelok 04 - Modified: 2024-03-28 09:00:00 - Feat.: - Title: Z neba tu padajú mŕtve vtáky. Ako sa žije v jednom z najhorúcejších miest sveta, kde teploty prekračujú 50 stupňov? 05 - Modified: 2024-03-27 11:06:37 - Feat.: - Title: Efekt Taylor Swift. Ako tragédia na jej koncerte prinútila zmeniť v krajine zákony o pitnej vode
menuLevel = 2, menuRoute = science/veda, menuAlias = veda, menuRouteLevel0 = science, homepage = false
19. apríl 2024 06:38