V Prahe úraduje detský gang.Instagram/
StoryEditor

V Prahe úraduje detský gang. Na videu držali mladíkovi pri hlave zbraň

elhiDnes.cz17.05.2023., 10:00h

Chlapec kľačal na zemi, zatiaľ čo mu jeden z agresorov držal pri hlave pištoľ. Podľa kriminalistov by mohlo ísť aj o niekoľko medzi sebou bojujúcich detských gangov.

Lajkuj Brainee.sk na

Na sociálnych sieťach sa v uplynulých dňoch objavilo video, na ktorom skupina útočníkov napadla mladíka. Páchatelia na videu tiež mladíka nútili, aby sa ospravedlnil. „Budeš sa baviť slušne, alebo dostaneš,“ vyhrážal sa jeden z útočníkov. Do chlapca potom opakovane kopali, zatiaľ čo ho jeden z nich držal pri zemi, uvádza iDnes.cz.

Niektoré mená už poznajú

Policajti stotožnili niekoľko aktérov zachytených na videu, v ktorom skupina útočníkov v Prahe napáda mladíka a drží mu pri hlave pištoľ. Ide prevažne o mladistvých či neplnoletých, uviedol hovorca pražskej polície Jan Daněk.

Daněk serveru Novinky.cz povedal, že ide o zložitý prípad. „Musíme stotožniť ďalšie osoby, výsluchy musia byť so zákonnými zástupcami, takže vyšetrovanie bude prebiehať dlhšiu dobu,“ uviedol.

Podľa serveru by mohlo ísť o detské gangy z Řep a Prahy 4, ktoré sa navzájom napádajú. Daněk uviedol, že kriminalisti zisťujú okolnosti ďalších podobných prípadov.

Mohlo ísť o vydieranie 

Policajný hovorca v pondelok povedal, že súčasťou prešetrovania je aj otázka, či nejde o zohratý útok. Zatiaľ podľa neho nie je jasný ani prípadný trest pre páchateľov.

image

Príbeh Krtkov: V podzemí pod New Yorkom našli svoje útočisko tisíce ľudí bez domova. Ich pokoj však narušila senzáciechtivá verejnosť

„Záleží na všetkých okolnostiach, ktoré zistíme. Na prvý pohľad by mohlo ísť napríklad o vydieranie, ale záleží, koľko je útočníkov alebo či to nebolo celé zohrané a nie je to fake,“ povedal serveru iDNES.cz.

Portál Idnes.cz patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, do ktorého patrí aj Brainee.sk

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
17. máj 2024 02:34