Novou Miss America sa stala podporučíčka letectva.Profimedia.cz/
StoryEditor

Novou Miss America sa stala podporučíčka letectva. Študentka z Harvardu lieta už od svojich šestnástich

sloiDnes.cz16.01.2024., 15:00h

V súťaži Miss America 2024, ktorá sa konala v Orlande na Floride, zvíťazila v nedeľu večer dvadsaťdvaročná podporučíčka amerického letectva a študentka odboru verejnej politiky na Harvardskej univerzite Madison Marshová. Blondínka, ktorá v súťaži reprezentovala štát Colorado, sa stala historicky prvou dôstojníčkou amerického letectva v aktívnej službe, ktorá získala národný titul v súťaži krásy.

Lajkuj Brainee.sk na

Madison Marshová sa narodila v Arkansase. Jej matka zomrela na rakovinu pankreasu, čo viedlo Marshovú k tomu, že sa stala aktivistkou za osvetu a prevenciu tohto typu rakoviny. V roku 2019 založila na matkinu počesť Nadácii Whitney Marshovej, ktorá zhromažďuje finančné prostriedky na výskum rakoviny.

image

Riaditeľku súťaže krásy obvinili zo štátneho prevratu. Na zvrhnutie vlády mala použiť súťažiace

V tom istom roku dokončila strednú školu. Pretože sa ako dieťa zúčastnila lekcií lietania – pilotný preukaz získala už v šestnástich rokoch – pokračovala po strednej škole na Akadémii vzdušných síl Spojených štátov amerických v okrese El Paso v Colorade. Tú absolvovala v roku 2023 a získala titul v odbore astrofyzika.

image

Pretože sa ako dieťa zúčastnila lekcií lietania – pilotný preukaz získala už v šestnástich rokoch – pokračovala po strednej škole na Akadémii vzdušných síl Spojených štátov amerických v okrese El Paso v Colorade.

Profimedia.cz/

Po ukončení štúdia sa Marshová stala podporučíčkou amerického letectva. Neskôr sa zapísala na Harvardskú univerzitu, kde študuje magisterský odbor verejná politika.

Nová Miss America

Nedeľného finálového večera celoštátnej súťaže sa zúčastnilo 51 dievčat, ktoré zastupovali všetkých päťdesiat štátov USA a District of Columbia, teda hlavné mesto Washington.

Finálnemu večeru predchádzali tri večery plné prípravných súťaží. V nedeľu sa na začiatku večera vybralo jedenásť semifinalistiek, ktoré sa neskôr predviedli pri vystúpení so svojim talentom, odpovedali na otázky moderátorov a vyniesli večerné róby.

Víťazka Marshová v diskusnom kole reagovala na tému drogy v Amerike a hovorila aj o smrti svojej matky, uviedla stanica CNN . V talentovom kole potom predviedla časť skúšok na získanie pilotnej licencie.

Päticu finalistiek potom čakala doplňujúca otázka ohľadom ich cieľov ako Miss America. Marshová v odpovedi zdôraznila svoje vojenské zásluhy ako stelesnenie svojho odhodlania učiť sa a viesť ďalších ľudí s vášňou.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 21:20