NASA+NASA+
StoryEditor

Žiadna romantika ani vraždy. Vyskúšali sme novú streamovaciu službu, ktorá je zadarmo a bez reklám

iDnes.czVáclav Nývlt14.11.2023., 11:30h

Ak pri každom štarte rakety zasnene hľadíš nahor, aj keď si od Kennedyho vesmírneho strediska alebo Vanderbergovej leteckej základne tisíce kilometrov ďaleko, potom ťa nová streamovacia služba Národného úradu pre letectvo a vesmír nazvaná NASA+ nadchne. Vyskúšali sme ju.

Lajkuj Brainee.sk na

Na webových stránkach a v aplikáciách NASA bolo vždy k dispozícii obrovské množstvo videoobsahu, a to vrátane prenosov z ISS, alebo aj priamych prenosov štartov rakiet v rámci živého vysielania NASA TV, píše Václav Nývlt z portálu iDnes.

Na dabing zabudni

Roztriediť, usporiadať, ponúknuť v elegantnom rozhraní a postupne dopĺňať ďalšími ucelenými radmi dokumentárnych seriálov a špeciálnych relácií má nová streamovacia služba NASA+, pričom to plus je zároveň symbolom hviezdy.

image

Streamerka Amouranth našla ďalší bizarný spôsob, ako z ľudí ťahať peniaze. Zo svojich vaginálnych kvasiniek ide vyrábať pivo

Na rozdiel od väčšiny streamovacej konkurencie k NASA+ nepotrebuješ predplatné a všetko môžeš sledovať bezplatne a bez reklám. A naopak, všetky programy sú spravidla v anglickom znení s možnosťou zobraziť anglické titulky, dabing alebo rôzne jazykové varianty titulkov sme nestretli. Programy sú spravidla v bližšie neurčenom „HD“ a na priestorový zvuk rovno zabudni.

Majú čo doháňať

Služba je dostupná cez webový prehliadač (skúšali sme ju v Safari na novom iMacu), v aplikáciách pre Android a iOS a v Apple TV, Roku a Fire TV (ale v ponuke Fire TV na staršom v USA zakúpenom HDMI dongle sme našli len staršiu verziu aplikácia NASA bez streamovacej služby). Či bude v budúcnosti dostupná na Android TV alebo napríklad Tizenu zatiaľ NASA neuviedla.

Dúfame, že tvorcovia aplikácie pre Android opravia vstavaný prehrávač, ktorý zatiaľ funguje mizerne. Obraz je oveľa väčší ako okno výrezu na sledovanie. Ak viete anglicky, čakajú vás na NASA+ tisíce hodín zaujímavých informácií a dych vyrážajúce divadlo.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/veda/vesmir, menuAlias = vesmir, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
28. apríl 2024 05:23