StoryEditor

Dizajn týždňa: Toto je 12 tipov ako nosiť exotické vzory

16.07.2014, 00:00
Autor:
idnes.czidnes.cz

Príroda je v móde - a čím exotickejšie, tým lepšie. Na prehliadkach pre aktuálnu sezónu sa to hemžilo plameniakmi, papagájmi, palmovými listami, tropickými plodmi a kvetmi. Nemusíte ani vyrážať na ďalekú cestu, aby ste si podobné motívy mohli obliecť, hodiasa aj do mesta. Stačí šikovne kombinovať.


1. Nechajte na hlave. V šatke s motívom šťavnatého tropického ovocia budete pôsobiť ako modelka z kampane Dolce & Gabbana. Farebné šatky sa však nosia aj na krku, okolo bokov alebo miesto opasku.

2. Zvoľte len jeden výrazný kúsok. Sukňu s veľkou potlačou zjemnite bielou košeľou, farebné sako napríklad čiernymi cigaretovými nohavicami. Takto môžete ísť vyraziť aj do kancelárie alebo na formálnu letnú udalosť.

3. Hrajte sa s kontrastmi. Kto hovorí, že mikina s potlačou nejde dokopy s puzdrovou sukňou alebo voľné vzorované nohavice s lodičkami? V nečakaných kombináciách je sila, len sa držte skromného farebného spektra.

4. Oblečte si jeden vzor, avšak na veľkej ploche. Môže to byť overal, maxišaty alebo ladiaci top a nohavice. Aby príliš nepripomínali pyžamo, doplňte ich luxusne pôsobiacimi topánkami, kabelkou či šperkami.

5. Zlaďte top a sukňu alebo šortky. Toto je variant pre najodvážnejších. Skrátený top a sukňa s vysokým pásom sú v kurze, zvlášť v kombinácii s vtipnou potlačou a sebavedomým postojom.

6. Skombinujte dve rôzne potlače. Chybu neurobíte, keď sa budete držať jednoduchého pravidla: čím viac sú si vzory podobné, tým rozdielnejšie môžu byť farby. A naopak.

7. Zvoľte čiernobielu kombináciu. Neokuká sa a nesklame za žiadnych okolností, dokonca ani v kombinácii s naozaj výraznou potlačou. Či už ide o palmy, papagáje alebo napríklad slony.

8. Inšpirujte sa u surferiek. Nie je len jeden správny spôsob, ako nosiť top s potlačou paliem, ale kombinácia s vyšisovaným denimom a rozpustenými, prirodzene zvlnenými vlasmi nesklame. Pre extra vzhľad 90. rokov pridajte aj džínsovú bundu.

9. Nebojte sa havajskej košele. Tento často vysmievaný kúsok tento rok oslavuje veľký návrat. Je jedno, či si ju kúpite v second hande alebo v značkovom butiku, hlavné je, aby bola šik, ušitá z kvalitného materiálu, ideálne o jednu veľkosť väčšia. Zvyšok outfitu by mal zostať minimalistický.

10. Stavte na drobnú potlač. Ak veľké, extravagantné vzory nie sú nič pre vás, môžete exotiku vyskúšať aj v podobe nenápadného motívu. Napríklad tepláky s papagájmi nosíte s teniskami, ale aj s páskovými sandálikmi alebo metalickými lodičkami.

11. Zaplávajte si s rybami. Aspoň s tými na plavkách: je to horúci trend, ktorý sa tento rok objavil na prehliadke módneho domu Kenzo. Myšlienka jarnej a letnej kolekcie je však rovnako hlboká ako samotný oceán: v spolupráci s nadáciou Blue Marine Foundation sa snaží upozorniť na potrebu trvalo udržateľného rybolovu.

12. Začnite pri doplnkoch. Ak si hneď na divoké potlače netrúfate, skúste najskôr do šatníka zaradiť vtipný batoh, prívesok alebo čelenku. Kombinujte podľa ľubovôle.

idnes.cz

01 - Modified: 2006-08-06 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Ropu vyplašila tropická búrka Chris
01 - Modified: 2024-05-01 10:00:00 - Feat.: - Title: Vyjdú z dverí a sú v prírode: V tichu, kúsok od zjazdovky našli mladí Slováci vysnívanú oázu pokoja 02 - Modified: 2024-04-30 12:06:00 - Feat.: - Title: Cupra vylepšila svoje bestsellery. Zásadné dizajnové novinky môžu rozdeliť fanúšikov 03 - Modified: 2024-05-05 22:00:00 - Feat.: - Title: Ekosystém násobne zvyšuje ziskovosť a zlepšuje vzťah so zákazníkom, nielen v realitách 04 - Modified: 2024-04-23 09:10:00 - Feat.: - Title: Opel odhalil kompletne prepracované rodinné SUV. Väčšie, štýlovejšie a nielen elektrické 05 - Modified: 2024-04-24 22:00:00 - Feat.: - Title: Takto sme mali fičať Bratislavou: Pozrite si archívne zábery a vizualizácie nepostaveného metra
menuLevel = 2, menuRoute = style/byvanie, menuAlias = byvanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
08. máj 2024 23:54